UEFA Liga Evrope

Kapiten Kragujevčana se nada Ligi šampiona: Radnički juri plasman kroz kvalifikacije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.09.2023 21:06
Kapiten Kragujevčana se nada Ligi šampiona: Radnički juri plasman kroz kvalifikacije MN Press

Kapiten vaterpolista Radničkog Filip Janković izjavio je danas da se nada da će klub iz Kragujevca uspeti da se plasira u Ligu šampiona. Radnički će od sedmog do 10. septembra biti domaćin kvalifikacione grupe B za plasman u LŠ.

Pored Radničkog u Kragujevcu će igrati italijanska Breša, francuski Nojzi le Sek, crnogorski Primorac i nemački Duizburg. Pobednik turnira izboriće plasman u grupnu fazu LŠ, dok će se ostale ekipe preseliti u Kup Evrope.

"Spremni smo za ono što nas očekuje i nadam se da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Grupa je dosta jaka i pritom ima pet klubova, pa ćemo samim tim imati i utakmicu više od ostalih grupa. Ovo je mlad tim, ali jako željan dokazivanja, neka nova krv je u ekipi i mislim da nam manjak iskustva nekih igrača neće predstavljati veliki problem. Glavni konkurent nam je Breša, ali i oni su letos pretrpeli dosta promena, kao i ostali timovi, tako da će najviše šanse imati ekipa koje se brže i bolje adaptirala na to", rekao je Janković, prenosi zvanični sajt kluba.

Radnički će u četvrtak od 20 sati igrati sa Primorcem, a u petak će biti slobodan. Kragujevčani će u subotu odigrati dva meča protiv Duizburga i Nojzi le Seka, a rival Radničkom će u nedelju biti Breša.

"Primorac je kao i sve ekipe u našoj grupi, pretrpeo dosta izmena, a najznačajnija je svakako promena na mestu trenera. Sigurno je da su i oni u periodu tranzicije, ali su veoma iskusna ekipa, pojačana dokazanim vaterpolistima koji znaju da igraju. Mnogo toga zavisi od nas u toj utakmici i sigurno je da idemo na pobedu, kako sutra, tako i u svakoj ostalom meču", dodao je Janković.

On je pozvao navijače da u velikom broju dođu na sve mečeve. "Mnogo će nam značiti ta podrška i uveren sam da će tribine biti ispunjene, jer će svaka utakmica na turniru biti neizvesna. Iskoristio bih priliku da i ovim putem pozovem sve navijače da nas podrže", zaključio je Janković.