Superliga Srbije

Marko Stamenić stiže na leto u Crvenu zvezdu, potpisao ugovor do juna 2027. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 16:05
Marko Stamenić stiže na leto u Crvenu zvezdu, potpisao ugovor do juna 2027. godine FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je posle Pitera Olanjinke angažovala još jednog fudbalera koji će dres kluba zadužiti 1. jula 2023. godine bez obeštećenja, a reč je o Marku Stameniću. Talentovani vezni fudbaler i reprezentativac Novog Zelanda je sa potpisao ugovor do leta 2027. godine. 

"Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde. Izabrao je Crvenu zvezdu kao sledeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Verujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao", rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Stamenić je rođen u Velingtonu na Novom Zelandu, ali poseduje i srpski pasoš tako da neće zauzimati mesto stranca u ekipi. Reč je o centralnom veznom fudbaleru rođenom 19. februara 2002. godine koji je visok 188 centimetara i poseduje sjajne fizičke predispozicije, kao i izvrsnu tehniku i pregled igre. U karijeri je nosio dres Vestern Subursa i Tim Velingtona, pre nego što se kao osamnaestogodišnjak otisnuo u Evropu i potpisao za Kopenhagen. Za danskog velikana je odigrao 16 utakmica, a u međuvremenu je bio pozajmljen HB Kegeu za koji je na 23 utakmice postigao dva gola.

Takođe je i standardni reprezentativac Novog Zelanda za koji je odigrao 11 mečeva.