Superliga Srbije

Gljivica "pojela" travu, domaćinstvo u Nišu: Radnik objasnio šta se desilo sa njegovim terenom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 21:30
Gljivica "pojela" travu, domaćinstvo u Nišu: Radnik objasnio šta se desilo sa njegovim terenom MN Press

Fudbaleri Radnika neće moći u svojoj Surdulici da ugoste Spartak u drugom kolu Mozzart Bet Superlige (7. avgust, 18.00, TV Arena 1 Premium), jer je teren toliko loš da ne ispunjava superligaške kriterijume, pa će do daljnjeg rivale u prvenstvu dočekivati na stadionu niškog Radničkog. 

Večeras je uprava superligaša sa juga zemlje objasnila i šta je prethodilo oduzimanju licence, odnosno kako se došlo do toga da nedostaju čitavi delovi travnatog tepiha na njegovoj adresi. 

"U prethodnih nekoliko dana fudbalski klub Radnik bio je tema brojnih medijskih natpisa u vezi sa stanjem terena našeg stadiona u Surdulici. Zarad istine i tačnog informisanja fudbalske javnosti, želimo da istaknemo nekoliko bitnih činjenica koje se odnose na sve ono što je dovelo da narednu utakmicu protiv Spartaka iz Subotice ne možemo da igramo na našem stadionu. 

Prvenstveno želimo da naglasimo da smo mi, fudbalski klub Radnik iz Surdulice, uvek bili maksimalno odgovorni u izvršenju svih obaveza u vezi sa ispunjavanjem potrebnih uslova za igranje u Superligi Srbije. Istina je da je Komisija za licenciranje izvršila vanredni uvid u stanje terena u Surdulici ali moramo da napomenemo da je to urađeno na naš zahtev, odnosno poziv.

Apsolutno nam nije bila namera da bilo šta skrivamo već smo predstavnike Fudbalskog saveza Srbije pozvali baš iz razloga kako bi se uverili u stanje terena i kako bismo zajedno doneli najbolju moguću odluku u vezi sa mogućnošću odigravanja utakmica na našem stadionu", stoji u saopštenju Surduličana, kojima je stalo do toga da fudbalska javnost zna punu istinu. 

U nastavku pisanog obraćanja javnosti otkriveni su još neki detalji agonije, izazvane višom silom. 

"Zajedničkim pregledom stanja terena uočili smo probleme na samoj travnatoj podlozi i saglasili se da je bolje da naredni meč kao domaćini odigrano na nekom drugom stadionu. S tim u vezi obavestili smo Zajednicu klubova Superlige Srbije i sve nadležne da ćemo meč protiv Spartaka koji je na programu u ponedeljak 7. avgusta i u kojem imamo status kluba domaćina odigrati na stadionu fudbalskog kluba Radnički iz Niša".

Takođe, želimo da naglasimo i informišemo fudbalsku javnost u Srbiji, da je trenutna travnata podloga na teren našeg stadiona postavljena pre pet godina a radove na postavljanju terena izvršile su službe Fudbalskog saveza Srbije i na tome želimo još jednom da im se zahvalimo. 

Suština je da se na našem terenu pojavio problem na koji nismo mogli da utičemo i koji nismo uspeli da saniramo u potrebnom roku. Travnatu podlogu je napala gljivica zbog čega je došlo do sušenja trave. Kao klub, uposlili smo sve raspoložive kapacitete i angažovali renomirane stručnjake da nastalu štetu što pre saniramo i oporavimo teren kako bismo naredne utakmice kao domaćini igrali na našem stadionu. 

Učinićemo sve da i u Nišu budemo dobri domaćini svojim sportskim rivalima kao što smo to uvek bili u Surdulici.Suština je da se na čelu Radnika nalaze odgovorni ljudi, što potvrđuje i činjenica da je Komisija za proveru stanja terena došla na naš zahtev. Desile su se nažalost nepredviđene okolnosti na koje nismo mogli da utičemo i pored velikih ulaganja koje smo izvršili u prethodnom periodu. Fudbalski klub Radnik užurbano radi na otklanjanju problema koji su uzrokovali oštećenje terena i očekujemo već da na “maloj Bombonjeri” dočekamo Novi Pazar u utakmici 4.kola Super lige", poručuju iz Radnika.