Superliga Srbije

Bajro Župić novi predsednik FK Novog Pazara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 17:47
Bajro Župić novi predsednik FK Novog Pazara FK Novi Pazar

Fudbalski klub Novi Pazar ima novu upravu. U upražnjenu predsedničku fotelju namenjenu prvom čoveku fudbalskog superligaša Pazara seo je danas Bajro Župić. Istaknuti nekadašnji igrač kluba nasledio je privrednika Ismeta Kurtanovića, koji se povukao još u martu.

Skupštinski delegati (53) na Vanrednoj Izbornoj sednici većinski su poverenje dali Župiću, a u upravi su još potpredsednici Enver Alivodić, Vladimir Marinković, Elmir Habibović i Miljan Nikolić.         

"Skupštini zahvaljujem na imenovanju, a obećavam da ću sa gradskom upravom i sponzorima obezbediti profesionalno funkcionisanje kluba. Nastavićemo tamo gde su stali moji prethodnici. U najmanju ruku, ponovićemo istorijski uspeh i šesto mesto na tabeli, iako je to nimalo lak put. Moj prvi zadatak je da već prvog radnog dana pričam sa dugogodišnjim počašim predsednikom Rasimom Ljajićem, kako bi nam pomogao da ostravimo san svih ljubitelja fudbala u gradu i izađemo u Evropu. U jednom ranijem razgovoru već mi je nagovestio da nikada neće dozvoliti da propadne višegodišnji trud, s obzirom da je u sve ovo uloženo mnogo znoja, snage i energije", rekao je Župić.

Predstavio je i najvažnije ciljeve.

"Prioritet je dalja stabilizacija i ostanak u gornjem delu tabele Mozzart Bet Superlige. Ne želimo više da se borimo za opstanak, a hoćemo da iskoristimo prvu šansu za plasman u evropska takmičenja. Unapredićemo rad sa mlađim selekcijama, da nam kadeti i pioniri budu među najboljima u Srbiji, gde su naši omladinci. Hoćemo da budemo regionalni fudbalski centar, sa dobro organizovanom skauting službom na teritoriji bivše SFRJ. Jedino tako možemo da dugoročno opstanemo. I dalje ćemo razvijati sportsku infrastrukturu, a moramo još više da edukujemo trenere, sportske radnike i buduće sudije. Neprirodno je da Novi Pazar nema nijednog delioca pravde u saveznom rangu", smatra novi predsednik kluba sa Jošanice.

Novi Pazar je danas igrao test meč protiv Kolubare, a trener Dragan Aničić od danas ima i prvog čoveka kluba.