Superliga Srbije

Nova formacija Čukaričkog i poraz od MTK

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 20:48
Nova formacija Čukaričkog i poraz od MTK FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog su u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji doživeli prvi poraz jer ih je savladao mađarski MTK 1:2 (0:1). Šef stručnog štaba Brđana Dušan Kerkez  isporbao je novu formaciju sa trojicom štopera i dvojicom napadača i to je funkcionisalo solidno, a poraz je došao kao plod određenih grešaka prilikom tranzicije rivala. 

Brđani su imali inicijativu u prvom poluvremenu, imali nekokliko poluprilika (Adžić najbolju), ali je MTK došao u vođstvo posle kornera u 43. minutu a strelac je bio nekadašnji sprski mladi reprezentativac Nemanja Antonov.

Na startu drugog dela Čukarički je izjednačio pogotkom Mihajla Spasojevića. Rogan se probio po desnom krilu, prvi udarac Spasojevića je golman odbranio, drugi nije. Samo četiri minujta kasnije, Štiber je u prodoru prvo zaobišao Uroša Drezgića a potom matirao Nemanju Belića. Imao je MTK još dve prilike da uveća prednost, Štiber je pogodio stativu, a Belić odbranio udarac Bobala.

U završnici utakmice Čukarički je preuzeo inicijativu, pretio preko Spasojevića i Vidosavljevića, ali je rezultat ostao nepromenjen te su Brđani posle pobede protiv Makedonije Đorče Petrov (4:0) i remija sa Rijekom (0:0) pretrpeli prvi poraz. Naredna provera Brđane očekuje 11. jula protiv Sparte iz Praga što će ujedno biti i poslednji izazov na pripremama u Sloveniji.

ČUKARIČKI: Samurović (od 46. Belić), Subotić (od 69. Tošić), Serafimović (od 69. Stevanović), Drezgić (od 60. Kovačević), Rogan (od 60. Nikčević), Mirosavić (od 60. Ivanović), Sisoko (od 46. M. Stojanović), Miladinović (od 60. Vidosavljević), L. Stojanović (od 60. Tomović), Endijae (od 46. Ze Mario), Adžić (od 46. Spasojević).