Superliga Srbije

Saopštenje Radnika pred nastavak sezone: Tuđe nećemo, svoje ne damo

komentari (0)

Izvor: FK Radnik

03.02.2023 12:23
Saopštenje Radnika pred nastavak sezone: Tuđe nećemo, svoje ne damo FK Radnik

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice u petak, 3. februara (18.00, TV Arena Premium 1) utakmicom protiv Kolubare u Lazarevcu, počinje svoju veliku borbu koja za krajnji cilj ima opstanak u Superligi Srbije.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića su trenutno poslednji na tabeli sa samo osam bodova, ali veruju da ekipa ima kvalitet i snagu da se izbori za opstanak. Pri prvom gledanju na tabelu, ali uz činjenicu da su se sve ekipe koje se bore za opstanak osetno pojačale, posao liči na "nemoguću misiju" za mnoge sem za Surduličane, koji su se neposredno pred nastavak sezone oglasili saopštenjem:

"Od promocije u najviši rang takmičenja, koja je ostvarena 2015. godine, klub se prvi put suočava sa ovako velikim izazovom. Međutim, bez obzira na poziciju na tabeli, uvereni smo da posedujemo fudbalski kvalitet za opstanak u društvu najboljih. Na mesto šefa stručnog štaba doveli smo, odnosno vratili Slavoljuba Đorđevića sa kojim smo pre dve sezone ostvarili istorijski rezultat u prvenstvu i igrali polufinale Kupa. Osnažili smo tim dovođenjem nekih od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji i istovremeno privoleli u naše redove iskusne i proverene igrače, pre svih Milana Makarića, najboljeg strelca lige pre dve sezone. Pred nastavak takmičenja, želimo kao klub koji se skoro nikada ne oglašava u javnosti, da ukažemo, odnosno uputimo apel svim klubovima i strukturama Fudbalskog saveza Srbije da regularnost takmičenja mora da bude na najvišem mogućem nivou."

"Kao jedini predstavnik Pčinjskog okruga u Srpskoj fudbalskoj eliti, najdobronamernije upozoravamo sve koji na bilo koji način pokušaju da nam nanesu štetu van terena, da ćemo reagovati snažno, odlučno i hrabro. Da nećemo dozvoliti nikome da naš uložen rad, trud, entuzijazam i najposle uz veliki napor i zalaganje obezbeđena finansijska sredstva, poništi zarad nečijih tuđih interesa. U prethodnoj deceniji otkad se Radnik nalazi u eliti domaćeg fudbala, stoički i junački smo trpeli razne udarce i nepravde. Nikada nismo kukali i žalili se iako smo mnogo puta, uključujući i prethodnu polusezonu, imali povoda. Međutim, ovoga puta rešeni smo da ne dozvolimo bilo kome, osim na terenu pod uslovom da bude bolji, da nas pobedi. U borbi za opstanak u Superligi Srbije čiji ćemo učesnik biti u naredna četiri meseca, burno ćemo protestvovati i reagovati na svaki pokušaj da nam se oduzme ono što zaslužimo na terenu. Tokom trajanja utakmica, svaki detalj posmatraćemo kroz lupu. Insistiramo na pravdi i fer i poštenoj borbi. Pružićemo ruku i čestitati svakome ko bude bolji od nas. Isto očekujemo i od naših rivala. Obećavamo da ćemo imenom i prezimenom prozvati svakoga ko sa namerom pokuša da nas ošteti, bilo za korner ili aut. U saznanju da su nas mnogi otpisali i prežalili pronalazimo ogroman motiv da pokažemo da smo kao klub sposobni da se izdignemo i na proleće na terenima širom Srbije ispišemo jednu od najlepših priča Radnika u 97 godina dugoj istoriji kluba i opstanemo u društvu najboljih."

"Tuđe nećemo, svoje ne damo. Verujemo u poštenje i regularnost na svim nivoima. I opstanak Radnika u Superligi Srbije. I za kraj, svim klubovima, igračima, trenerima i rukovodiocima klubova i Saveza želimo mnogo uspeha i ostvarivanje zacrtanih sportskih rezultata u nastupajućoj polusezoni", stoji u saopštenju FK Radnik.

Da podsetimo, sistem takmičenja je isti kao i prethodne dve sezone. Posle odigranih 30 kola ekipe odlaze u doigravanje bez podele bodova. Oni od prvog do osmog mesta igraće sedam kola plej-ofa za titulu i Evropu, a preostalih osam će se boriti kroz plej-aut za opstanak. Šampion Srbije će igrati najverovatnije direktno u Ligi šampiona, drugoplasirani u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pobednik kupa u Ligi konferencija, kao i treći i četvrti. Ako pobednik Kupa bude jedan od prve četiri ekipe u ligi, u Evropu će i peti na tabeli.

Ispašće dve najslabije ekipe, dok će 13. i 14. na tabeli posle doigravnja u baraž za opstanak za trećim i četvrtim iz Moztart Bet Prve lige Srbije.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

Petak

Kolubara – Radnik 18.00 (TV Arena Premium 1)

Subota

Radnički 1923 – Voždovac 13.00 (TV Arena sport 2)
Radnički Niš – Mladost Lučani 14.00 (TV Arena sport 3)
Crvena zvezda – Vojvodina 16.00 (TV Arena Premium 1)
Spartak ŽK – Čukarički 18.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Napredak – Partizan 14.30 (TV Arena Premium 1)
Novi Pazar – TSC 16.30 (TV Arena sport 6)
Mladost GAT – Javor Matis 18.30 (TV Arena sport 3)
 

 

Standings provided by Sofascore