Superliga Srbije

Zvezdin biser Stefan Leković kandidat za "Zlatnog dečka"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 12:15
Zvezdin biser Stefan Leković kandidat za "Zlatnog dečka" MN Press

Mladi fudbaler Crvene zvezde Stefan Leković nalazi se na listi od 100 igrača koji su potencijalni dobitnici nagrade "Zlatni dečko", koju dodeljuje italijanski sportski list "Tutosport".

Na listi od 100 fudbalera su se uz Lekovića našli i igrači poput Džuda Belingema (Real Madrid), Džamala Musijale (Bajern Mihnen), Gavija (Barselona), koji su svakako prvi favoriti da osvoje nagradu.

Sistem je takav da novinari glasaju za najtalentovanije deleći im bodove, a lista se skraćuje na 80, 60, 40, a potom i finalnih 20, nakon čega se determiniše pobednik. Ceremonija se prethodne godine održala u novembru, a nagradu je osvojio Gavi, koji je ponovo jedan od favorita.

Leković je, nema sumnje, budućnost srpskog, ali i evrospkog fudbala, s obzirom da je reč o štoperu sjajne tehnike i perfektne skok igre. Sposoban da kreira napade iz zadnje linije, kao i fantastična pas igra, čine ga modernim štoperom, prototipom defanzivca kakav se u današnjem fudbalu traži. Leković je doslovno od petlića u Crvenoj zvezdi, a noseći dres prvog tima je odigrao 19 mečeva i upisao dva pogotka.