Superliga Srbije

Petrić pred Spartak: Nadam se da su igrači spremni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.02.2023 17:26
Petrić pred Spartak: Nadam se da su igrači spremni MN Press

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je danas da je Spartak iskusna ekipa koja je navikla da igra odlučujuće utakmice.

Fudbaleri Partizana sutra gostuju ekipi Spartaka u Subotici u okviru 22. kola Superlige Srbije.

"Ulazimo u ritam četvrtak-nedelja i nadam se da ćemo ostati duže u njemu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča. Protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu i bod. Idemo Spartaku posle Evrope i nadam se da su igrači spremni za ono šta nas čeka. Sve ekipe imaju kvalitet svi se bore za neko mesto. Spartak za opstanak. Iskusni su i navikli da igraju ovakve mečeve", izjavio je Petrić.

Osvnuo se trener "crno-belih" i na termin odigravanja 169. večitog derbija.

"Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog trenima. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo. Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ako budem sledeće godine ovde i ako se slično desi, rekao bih da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora. Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ukoliko već ne mogu, onda postoji pravilnik i zna se šta sledi posle toga", zaključio je trener fudbalera Partizana.