Superliga Srbije

Pre par godina briljirao protiv madridskog Reala, sada pojačava Crvenu zvezdu: Edmund Ado stiže na Marakanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 14:16
Pre par godina briljirao protiv madridskog Reala, sada pojačava Crvenu zvezdu: Edmund Ado stiže na Marakanu MN Press

Edmund Ado novi je fudbaler Crvene zvezde, pošto je dogovorio četvorogodišnji ugovor sa srpskim predstavnikom u već obezbeđenopj grupnoj fazi Lige šampiona, što će mu biti drugi angažman u spskom fudbalu.

Dvadesettrogodišnji vezista na "Rajka Mitića" dolazi posle epizode u Spartaku iz Subotice i to kao stara želja rukovodstva crveno-belih, jer su ga generalni i sportski direktor, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, hteli još posle odličnih partija u dresu Šerifa iz Tiraspolja.

Tada im je bio preskup za dovođenje, a sada je cena obeštećenja očigledno prihavtljivija bivšem svetskom i evropskom vladaru, iako je reprezentativac Gane početkom ove godine parafirao dve i po godine saradnje sa Subotičanima.

Kako bilo, u Zvezdi se nadaju da će biti na nivou igara za moldavski klub, iz vremena kada je sa Šerifom igrao Ligu šampiona i bio jedan od najboljih njegovih pojedinaca u senzacionalnoj pobedi nad madridskim Realom. Crveno-beli su ga prethodno dobro upoznali prilikom svoje eliminacije od istog tima u borbi za Ligu šampiona.

Za sada nema podataka o visini Adovog otkupa od pomenutog srpskog superligaša, kao ni o budućim primanjima novajlije u svlačionici pod komandom dovedenog trenera Baraka Bahara. Zato je jasno da mora dobro da radi na svojoj formi, jer mu je minulo proleće u Mozzart Bet Superligi Srbije bilo samo zagrevanje za prave stvari, posle problema sa Šerifom i poduže takmičarske pauze.