Superliga Srbije

Kada se igra "večiti derbi"? Zvezda kaže u sredu, Partizan zahteva od Zajednice da ostane četvrtak!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 14:35
Kada se igra "večiti derbi"? Zvezda kaže u sredu, Partizan zahteva od Zajednice da ostane četvrtak! MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda je putem svog zvaničnog sajta obavestio navijače u javnost u Srbiji da će se 169. "večiti derbi" odigrati u sredu 1. marta sa početkom od 19 časova. Nedavno je iz Zajednice klubova Superlige zvanično rečeno da će se meč između Crvene zvezde i Partizana igrati u četvrtak od 18 sati, ali je na "Marakani" danas saopštena druga informacija.

Novim terminom "večitog derbija" ostali su zatečeni čelnici kluba iz Humske, koji ističu da crveno-beli nemaju prava da samoiniocijativno pomeraju dan i vreme odigravanja derbija. U vezi s tim, zvaničnim dopisom na adresu Zajednice klubova Superlige, obratio se generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.

 

 

Dopis prenosimo u celini:

"Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24.kola Mozzart Bet Superlige Srbije FK Crvena Zvezda – FK Partizan, zakazane za 2.mart 2023., sa početkom u 18 časova.

Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK Crvena Zvezda samoinicijativno zakazao utakmicu za 1.mart 2023, sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14.02.2023.godine.

FK Partizan ovim putem zahteva da termin gore navedene utakmice ostane 2. mart 2023. godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom. Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabeleženo, ističemo da FK Partizan kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26.02.2023.godine igra revanš utakmicu plej-of runde UEFA Lige Konferencije protiv FK Šerif iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije.

Vest sa sajta Zajednice od 14.02.

"U okviru 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na programu je još jedan 'večiti derbi' srpskog fudbala između Crvene zvezde i Partizana, a sada je poznat i tačan termin njegovog odigravanja.

Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića određen je termin odigravanja 169. večitog derbija fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan. Susret 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na programu je u četvrtak 02. marta 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport."

Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.02.2023. godine, FK Partizan će utakmicu 23.kola Mozzart Bet Superlige Srbije sa FK Radnički 1923 odigrati u nedelju, 26.02.2023. godine. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom TV Arena sport, koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK Crvena Zvezda i FK Partizan za 2.mart 2023.godine.

FK Partizan je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u sredu, 1.marta, FK Partizan bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, s obzirom na to da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika.

Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne sme dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme. Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice", stoji u dopisu koji je potpisao Miloš Vazura.

Klub iz Ljutice Bogdana je putem zvaničnog sajta saopštio da je danas počela i prodaja ulaznica za derbi. Kako se navodi, one se mogu kupiti na blagajnama stadiona "Rajko Mitić" od 10 sati, a onlajn prodaje počinje od 14 sati. Iz Zvezde podsećaju da svi koji kupe karte za sutrašnji meč protiv Čukarički dobiće besplatnu kartu za večiti derbi.

Cene karata za večiti derbi: Sever- 500 dinara, Istok - 1.000 dinara, Zapad - 1200 dinara, VIP Zapad Siniša Mihajlović - 1.500 dinara, VIP 1/VIP 2 - 3.000 dinara, VIP Galerija - 4.000 dinara.

Crvena zvezda ubedljivo vodi na tabeli Superlige Srbije i ima čak 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana.