Superliga Srbije

Marko Stamenić se pozdravio sa Kopenhagenom i spreman je za Crvenu zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 17:52
Marko Stamenić se pozdravio sa Kopenhagenom i spreman je za Crvenu zvezdu FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je još u januaru uspela da dogovori dva transfera, na stadion "Rajko Mitić" stižu Marko Stamenić, vezni igrač Kopenhagena i Petar Olejinka, krilni napadač praške Slavije.

Velika očekivanja ima sportski sektor od mladog Stamenića, reprezentativca Novog Zelanda, koji se oprostio od navijača Kopenhagena osvojivši još jednu titulu prvaka Danske.

Odlučio se Stamenić za Crvenu zvezdu posle tri godine na Parken Stadionu, i četiri trofeja. Dva puta je bio šampion Danske, osvojio je i trofej Kupa, kao i šampionat mladih timova. Bio je standardan član sve do trenutka kada je potpisao za Crvenu zvezdu. Na Instagramu se oprostio od navijača u Danskoj.

"Dragi, Kopenhagene. Bio si moj dom u prethodne tri godine. Poklonio si mi tri najbolje godine života, dao život o kojem sam samo mogao da sanjam. Zahvaljujem se saigračima, trenerima i upravi kluba na velikoj podršci i ljubavi koju ste mi dali. Na kraju hvala navijačima. Vi ljulajte stadion na našem stadionu i na strani, to dovoljno govori da smo mi velika porodica. Dok sam bio ovde naučio sam mnogo o životu i fudbalu. Iskreno se nadam da ovo nije zbogom, već samo doviđenja", napisao je novi vezista Crvene zvezde.

 

 

Novi trener crveno-belih Barak Bahar okuplja ekipu 19. juna, dan kasnije sledi odlazak na Zlatibor, gde će biti odrađen bazični deo priprema. Prva faza traje do 30. juna, posle čega sledi povratak u Beograd, uz dve prijateljske utakmice u Užicu 26. i 29. juna. Od 2. do 12. jula Crvena zvezda će boraviti u Sankt Peterburgu. Tamo će biti odigrani mečevi sa Zenitom i Fenerbahčeom, a u planu je odigravanje još jednog meča.