Superliga Srbije

Bez pobednika u Beogradu: Pazarci pokvarili šampionsko slavlje Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2023 21:11
Bez pobednika u Beogradu: Pazarci pokvarili šampionsko slavlje Zvezde MN Press

Crvena zvezda nije uspela da pobedom spusti zavesu na tekuću sezonu u MozzartBet Superligi, pošto je u poslednjem kolu takmičenja remizirala sa Novim Pazarom na svom terenu - 2:2 (0:0).

Ekipa Miloša Milojevića imala je dobru prilku da obraduje više od 35 hiljada svojih navijača na stadionu "Rajko Mitić", gde je u dva navrata imala prednost gola, ali nije uspela da zadrži kapital u nastavku meča. 

Nakon popriličnog bledog prvog poluvremena, gde nismo videli puno uzbuđenja, Zvezda je do prednosti na meču stigla u 54. minutu, kada je monotoniju u Beogradu prekinuo Kanga. Ipak, Pazarci se nisu uplašili. Odmah su krenuli u ofanzivu, a sa takvim pristupom ubrzo su došli do izjednačenja i to evrogolom Momčilovića u 60. minutu.

Zvezda je od tog trenutka krenula na sve ili ništa, pretila je po bokovima, kroz sredinu terena, ređale su se šanse Kange, Krstičića i Ivanića, da bi na kraju gol postigao Leković u 71. minutu, što je ujedno bio njegov prvenac u crveno-belom dresu. Ipak, kao i kod prvog gola, Pazarci su odmah odgovorili na gol Beograđana, a strelac izjedačujućeg pogotka bio je Stanojlovića u 74. minutu.

Ostatak utakmice protekao je u dominaciji Zvezde, koja je do kraja igrala vršila pritisak na poslednju liniju rivala, ali uprkos šansama Kange i Krstičića, nije uspela da postigne gol i upriliči poslednji meč Milojevića na klupi beogradskog tima. U finišu utakmice valja napomenuti da je meč prekinut na više od 10 minuta, zbog gustog dima i koreografije navijača Zvezde, a kako je to izgledalo pogledajte u prilogu ispod.

MozzartBet Superliga Srbije, 37. kolo

Subota

Partizan - Voždovac 2:1 (2:0)
/Dijabate 25, Menig 35 - Teodorović 79/

Nedelja

Čukarički - Radnički 1923 2:1 (2:1)
/Stojanović 15,20 - Vidović 17/
TSC - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Ilić 66 - Čumić 77/
Crvena zvezda - Novi Pazar 2:2 (0:0)
/Kanga 54, Leković 71 - Momčilović 60, 74/