Superliga Srbije

Milojević za kraj: Sa navijačima da proslavimo i titulu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.05.2023 13:10
Milojević za kraj: Sa navijačima da proslavimo i titulu MN Press

Crvena zvezda je ostvarila cilj, odbranila je duplu krunu i rešila da otvori kapije kako bi svi navijači koji žele došli u nedelju od 19.00 časova na stadion "Rajo Mitić" u meču poslednjeg, 37. kola Superlige Srbije protiv Novog Pazara. Trener Miloš Milojević koji ovim susretom završava svoj posao na "Marakani" i tim ostavlja Baraku Baharu, veruje lep ambijent jer će igrači imati priliku da pozdrave igrače koji su klubu doneli treću uzastopnu, a ukupno 13. duplu krunu.

Veliki broj čestitki je stigao na adresu šefa stručnog štaba crveno-belih posle osvajanja Kupa Srbije.

"Ne mogu da izdvojim čija čestitka je najviše značila, sve su važne. Najznačajnije su svakako čestitke igrača i stručnog štaba, jer sa njima provodim najviše vremena, kao da živimo zajedno. Proslavili smo osvajanje Kupa Srbije, a slavićemo i u nedelju kada i zvanično budemo uzeli titulu", rekao je Milojević.

Imaće Milojević na raspolaganju sve igrače za utakmicu protiv Novog Pazara.
 
"Svi su fizički spremni za utakmicu. Nažalost ponovo imamo 20 mesta, plus  dva golmana, a u rosteru 25 igrača, tako da će neko izostati, ali mislim da je do sada grupa bila korektna. Uvek su igrali najspremniji igrači i trudili smo se da svi zabeleže minute".

Aleksandar Katai se trenutno nalazi na drugom mestu liste strelaca Superlige Srbije sa 15 postignutih golova, a u nedelju će imati priliku da se bori i za prvu poziciju.
 
"Katai će igrati, bitno je za Crvenu zvezdu da pokuša da ima prvog strelca lige. Mislim da bi to značilo i njemu na ličnom planu. Ako bude bio spreman i ako se bude fizički dobro osećao da može da igra mislim da treba da se nađe na terenu".

Đaci iz "Ribnikara" bili gosti Zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda ugostila je decu iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja desio masakr u kom je život izgubilo 10 osoba, od čega devetoro dece.

"Crvena zvezda je na finalu Kupa Srbije ugostila mališane iz OŠ "Vladislav Ribnikar". Fudbaleri i svi u klubu su osvojenom trećom duplom krunom i vremenom koje su proveli zajedno posle utakmice, mališanima pokušali da vrate osmeh na lice i pruže podršku u teškim danima", poručili su iz Zvezde na Instagramu, uz zajedničku fotografiju iz svlačionice. 

 

 

Istakao je Milojević da će izmena u timu biti, ali da on neće biti sastavljen samo od bonus igrača.
 
"Videćemo. Ne gledam to tako, mislim da je proslava titule prilika da navijači pozdrave igrače, koji su izneli najveći teret. Naravno biće nekih promena u timu, ali neće se ticati isključivo bonus igrača".

Odgovorio je strateg Zvezde i na pitanje da li će crveno-beli uspeti da ekipa stigne do cifre od 100 postignutih golova.
 
"Poštujemo ekipu Novog Pazara ne bi bilo korektno tako pričati. Znamo da smo se sa njima namučili u Novom Pazaru, jeste sada drugačija situacija, ali kažem poslednja je utakmica. Nije toliko bitno da stignemo do 100 pogodaka, bitno je da dajemo golove. Beležili smo dosta šansi, mnogo nam je veći procenat očekivanih golova nego onih koje smo postigli. Imali smo priliku da dođemo do te cifre, međutim nismo. Na kraju krajeva osnovni cilj nam je da dobijemo utakmicu sutra i da završimo sezonu trijumfalno, da bi se i sledeća tako nastavila".

Na pitanje da li će se na golu naći mladi Jovan Miladinović, šef stručnog štaba nije dao konkretan odgovor.
 
"To moram da vidim sa kolegom, trenerom golmana".

Čestitke i pohvale generalnog direktora Zvezdana Terzića su Milojeviću izuzetno značajne.
 
"Svakako da mi znači pohvala gospodina Terzića, kao i drugih ljudi iz kluba. Hvala još jednom klubu i Zvezdanu Terziću pre svega, kao i Mitru Mrkeli koji su verovali kada je Dejan Stanković otišao da sam ja taj koji može da donese Zvezdi titulu u istorijskoj sezoni. Mi smo uzeli i duplu krunu, sa svima njima sam pre svega prijatelj, ali poštujem i poziciju u kojoj su moji nadređeni. Hvala im i drago mi je što sam opravdao očekivanja", zaključio je Milojević.