Superliga Srbije

Radnički bolji u niškoj goleadi sa Javorom, za beg od baraža

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 20:00
Radnički bolji u niškoj goleadi sa Javorom, za beg od baraža MN Press

Slavljima domaćina u Nišu i Subotici, uz remi u Surdulici, zaključeno je 35. kolo plej-auta Mozzart Bet Superlige, a da ništa još nije rešeno u borbi za opstanak. Najviše uzbuđenja i golova viđeno je na "Čairu", gde je Radnički savladao Javor - 3:2 (2:1) i drugom vezanom pobedom raskrstio s lošom rezultaskom serijom pre toga. 

Ivanjičani su imali nešto veći posed lopte u prvom poluvremenu, ali to im se nije isplatilo, jer su kaskali za domaćinom. Rival je imao daleko više pokušaja da postigne gol, a dva puta je to i uspeo - u 17. minutu iz penala, za čiju je realizaciju bio zadužen Aleksandar Pejović, pa 11 minuta kasnije preko Nemanje Belakovića. Izjednačenje je bilo vrlo kratkog daha, a skrivio ga je Norman Kembel (24). Novo je palo sa bele tačke, jer je Luka Gojković (53) iskoristio, video tehnologijom proveravani jedanaesterac, dosuđen zbog starta Tjerija Etongua. I ovaj egal je anuliran, pošto je Miljan Škrbić glavom najavio osvajanje tri važna boda u borbi ua opstanak (72). 

Radnik je imao imperativ pobede posle poraza u prethodnom kolu i svojski se trudio da ispuni taj cilj u utakmici sa ekipom novosadaske Mladosti, ali misija je ostala nedovršena - 1:1 (0:0). Nisu se dali ni gosti, ali sadržajnih 45 minuta nisu se izrodili u nečiju prednost. To se desilo na otvaranju drugog dela susreta, kada je Petar Kunić savladao golmana Novosađana (49). Superligaškom "fenjerašu" nije bilo potrebno puno vremena da uzvrati, tačnije Nemanji Miliću (65), pa je "plen" prepolovljen. Na veću štetu Radnika, obzirom da je Mladost bliža nižem rangu takmičenja. 

Spartak je nastavio pozitivnu seriju, a ovog puta je žrtva "golubova" bila Mladost iz Lučana - 2:0 (0:0). Subotičani su vodili prilično izjednačenu bitku sa protivnikom, pa su tek u nastavku napravili prevagu. Gosti su u 60. minutu kažnjeni za, malo pre toga, pogođenu prečku, a na kraju lepe akcije glavom je precizno tukao Srđan Hrstić. Iskusni Janko Tumbasević u finišu je samo potvrdio posao (87). 

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-aut

nedelja

Kolubara - Napredak 2:2 (1:1)
/Đuranović 37p, Đokić 90+3 - Čečarić 18, Matić 80p/

ponedeljak

Radnički Niš - Javor 3:2 (2:1)
/Pejović 17p, Belaković 28, Škrbić 72 - Kembel 24, Gojković 53 p/

Radnik - Mladost GAT 1:1 (0:0)
/Kunić 49 - Milić 65/

Spartak - Mladost L. 2:0 (0:0) 
/Hrstić 60, Tumbasević 87/