Superliga Srbije

Zvezdine legende složne: Bez publike nema dobrog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 20:28
Zvezdine legende složne: Bez publike nema dobrog fudbala MN Press

Zvezdine zvezde Dragoslav Šekularac, Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon su bili složni u jednom, a to je da Zvezda igra za publiku, navijače i sve one kojima su crveno-bele boje u srcu. 

Podrška prvotimcima Zvezde će biti potrebna i u subotu kada će odmeriti snage sa ekipom Čukaričkog, a svi navijači koji budu posetili "Marakanu" od 15 časova će kao i prethodnih decenija pokazati da je za Crvenu zvezdu najvažniji dvanaesti igrač upravo njena publika. 

Dragoslav Šekularac, fudbaler čiji je šarm osvajao gde god bi se pojavio, govorio je: 

"Ja igram fudbal zbog publike. Ništa ne može da me motiviše za igru kao publika; ni protivnik, ni značaj utakmice, ni trener. Za mene je samo važno da je gledalište prepuno, da čujem aplauz... I kad uspostavim dodir s publikom, na sve zaboravim, tražim samo loptu. I sve ostalo je za mene lako; dribling, i šut, proigravanje i trčanje. Ne osećam nikakav zamor, ništa. Nije pritom važno da li sam na utakmicu došao posle neprospavane noći. Ako me publika ponese na svojim krilima, eto dobre igre", rekao je Šekularac.

Gotovo da i nema velikog fudbalera koji o značaju prisustva publike u fudbalskim arenama neće reći nešto slično, a složan je bio i Dragan Džajić. 

"Ako po izlasku na teren ugledam prazne trbine ja postajem tužan. Tada bih se najradije vratio u svlačionicu, jer unapred znam da od dobre igre neće biti ništa, čak i ako dajem sve od sebe da bih igrao dobro, uzalud je. Ali sam zato najsrećniji kad je stadion pun, to je već garancija za uspešnu igru", poručio je Džajić.

Veličinu i moć Zvezdine publike je opisao i Vladimir Petrović Pižon. 

"Ja uživam u fudbalu, golovima, varkama, u nadmudrivanjima, ali da bi sve to postalo potpuno, da bi zaista bio srećan, ako već hoćete da vam otkrijem, treba mi aplauz gledališta, jer sam gladan tog aplauza. A kada su tribine prazne? Šta da vama kažem? Ne igra mi se! Prazne tribine, prazna igra", istakao je Pižon.