Superliga Srbije

Vojvodina želi da nastavi niz uspeha: Novosađani su u seriji od 21 utakmice bez poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 12:27
Vojvodina želi da nastavi niz uspeha: Novosađani su u seriji od 21 utakmice bez poraza MN Press

Fudbalerima Vojvodine dovoljan je remi u duelu 4. kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige protiv ekipe Čukaričkog u ponedeljak (18) da bi i matematički osigurali izlazak u Evropu narede sezone, što je po rečima trenera Radoslava Bataka osnovni cilj.

Strateg Novosađana je optimističan da njegovi igrači to mogu da učine, tim pre što duel protiv tima sa Banovog brda dočekuju u lepom raspoloženju nakon plasmana u polufinale nacionalnog Kupa.

"Mi smo u četvrtak pobedom nad Radničkim u Nišu i prolaskom u polufinale Kupa Srbije napravili veliki korak ka plasmanu Vojvodine u Evropu, međutim, teoretski i u utakmicu protiv Čukaričkog ulazimo sa željom da to potvrdimo, a narednog rivala smo u prošloj utakmici pobedili nakon pet godina pauze. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i teoretski sa tri ili jednim osvojenim bodom, mi bismo to i ostvarili", kaže trener Novosađana i nastavlja:

"Igramo protiv ekipa koja su u vrhu našeg fudbala, računajući i završnicu Kupa. Ovo je jedna prava prilika da se izmerimo, da vidimo gde smo i šta smo i da vidimo kakva nam je budućnost. Moramo shvatiti da se od prošlosti ne živi i da u svaku utakmicu ulazimo koncentrisani i spremni da pobedimo".

Iako je cilj blizu, Batak ne želi da pozitivna serija od 21 utakmice bez poraza prestane, već želi da se ona nastavi i u ponedeljak.

"Pritisak i dalje postoji, zašto da prekinemo niz i da izgubimo neku utakmicu. Od prvog dana kada sam ovde igračima govorim da svaki poraz shvatam lično i tako je bilo i dok sam bio igrač. Osoba sam koja ne voli da gubi ni u utakmicama koje nisu zvanične. Taj pritisak koji imamo je sportski i želimo da ostanemo do kraja takmičari. Igrači na terenu moraju da znaju naše principe i svačije obaveze i da na kraju uvek mislimo na rezultat i konačni cilj", naglasio je Batak.