Superliga Srbije

Rutinska pobeda Zvezde nad Čukaričkim: Crveno-beli izjednačili klupski rekord, Spajić postigao prelep gol na debiju

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

30.04.2023 18:53
Rutinska pobeda Zvezde nad Čukaričkim: Crveno-beli izjednačili klupski rekord, Spajić postigao prelep gol na debiju MN Press

Crvena zvezda je na svom stadionu, lakše nego što se očekivalo, savladala Čukarički 4:0 (2:0) u okviru trećeg kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije. Potpuno nemoćni bili su "brđani" pred srpskim šampionom, koji je do trijumfa stigao pogocima Kingsa Kangve, Marka Rakonjca, Stefana Mitrovića i Uroša Spajića.

Crveno-beli su ovim trijumfom izjednačili klupski rekord od 57 vezanih mečeva bez poraza u prvenstvu, postavljen tokom mandata Vladana Milojevića.

Neposredno pre početka utakmice legende kluba, Jovan Kule Aćimović i Cvijetin Blagojević su uručili Strahinji Erakoviću i Srđanu Mijailoviću po dres sa brojem "100" povodom njihovog jubilarnog stotog nastupa u crveno-belom dresu.

Crvena zvezda – Čukarički 4:0 (2:0)

Stadion: Rajko Mitić
​Sudija: Andrija Stojanović

Strelci: Kangva u 6, Rakonjac u 19, Mitrović u 79. minutu i Spajić u 90. minutu

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – L. Nikolić, Eraković (74. Spajić), Milunović (46. Leković), Azarov – Mijailović, Kangva (70. Prucev) – Bukari (66. N. Mituljikić), Ivanić, Mitrović – Rakonjac (70. Srnić).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić – Rogan (70. Koloni), Drezgić, Sarafimović, Gajić – Kovač (16. Miladinović), Sisoko – Ivanović, Ovusu (70. Tomović), Adžić (59. Lučić) – Badamosi (70. Spasojević).

Takođe, treba napomenuti da je danas bio veliki dan i za Uroša Spajića, koji je u 75. minutu na terenu zamenio Erakovića i upisao prve minute od dolaska u Crvenu zvezdu, a samo desetak minuta nakon toga uspeo je da se upiše u strelce. On se dugo oporavljao od povrede, a sada polako ulazi u ritam kako bi bio na raspolaganju crveno-belima za buduće izazove.

Na samom početku se videlo koliko su izabranici Miloša Milojevića bolje ušli u duel, pa su samo zbog te mentalne prednosti sa početka dominirali čitavo prvo poluvreme. Vodeći pogodak postignut je već u šestom minutu kada je Lazar Nikolić centrirao sa desnog boka, a na loptu natrčao Kings Kangva i glavom je poslao u mrežu.

U 19. minutu je Zvezda duplirala prednost preko Marka Rakonjca. Irakli Azarov je sa leve strane uputio perfektan centaršut, a talentovani napadač je glavom pogodio za 2:0 protiv svog nekadašnjeg tima.

Treći gol postigao je Stefan Mitrović u 79. minutu. Imao je dosta sreće Zvezdin ofanzivac da se centaršut Jegora Pruceva odbije do njega, te je tu sreću naplatio i levom nogom savladao Nemanju Belića.

Konačan rezultat postavio je Uroš Spajić u 90. minutu. Iskusni defanzivac je pokazao da se odlično snalazi i pred protivničkim golom, te je na veoma atraktivan način pogodio konačnih za 4:0.

Podsetimo, Crvenu zvezdu u sredu od 18.30 (TV Arena 1 Premium) očekuje utakmica sa Napretkom u okviru četvrtfinala Kupa Srbije, dok će Čukarički odmeriti snage sa Radnikom iz Surdulice.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 33. kolo plej-of

Subota

Novi Pazar - Radnički 1923 0:1 (0:0)
/Zorić 68/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)
/Čumić 30, Baraj 80/

Nedelja

Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0)
/Kangva 6, Rakonjac 19, Mitrović 79, Spajić 90/

Ponedeljak

TSC - Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)