Superliga Srbije

Partizan i Zvezda odigrali bez golova, žaliće crno-beli za šansama Natha i Jovića nego rival za stativom Bukarija

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

26.04.2023 20:34
Partizan i Zvezda odigrali bez golova, žaliće crno-beli za šansama Natha i Jovića nego rival za stativom Bukarija MN Press

Prvi put posle 2006. godine i 127. večitog derbija ostale su mreže da miruju u Humskoj u 170. izdanju. Partizan se isprsio, bio je egal sa šampionom, imao i više prilika, ali nije stigao više od boda zahvaljujući i dobrim odbranama Milana Borjana. Ostali su crno-beli četvrti na tabeli pred Vojvodinom, ali ova partija može da ih podigne. Zvezda nije izgubila, ali je morala da pokaže više. Ostala je i sedmu godinu bez trijumfa u Humskoj.

Večiti derbi je još jednom pokazao da aktuelni trenutak nekog od "večitih", velika bodovna razlika, ne moraju ništa da znače pa je prvi deo meča protekao u egal partiji sa samo dve zrele prilike. Partizan je ušao u meč sa jasnim planom da prepusti Zvezdi loptu a da se osloni na odbranu i brze kontre, što im je u prvom delu donelo tri dobra napada, ne i pogodak. 

Kvinsi Menig je promašio ceo fudbal sa pet metara u trećem minutu, Vujačić zatim nije uspeo bolje da šutira glavom posle kornera i u ranoj fazi promeni rezultat. Međutim, u šahovskoj partiji gde su igrači Zvezde i previše kombinovali nadomak šesnaesterca, crno-beli su prvi došli do velike prilike. Menig je ostavio trojicu igrača iza sebe na levoj strani, idelano je uposlio Dijabatea na desetak metara od gola, ali je usledio loš udarac. Lopta je otišla u 26. minutu preko prečke Milana Borjana.

Imali su igrači Zvezde priličan broj napada po krilima, ne i dobar završni pas ka Pešiću koji se u dva navrata nije dobro ni kretao. Inicijativu u poslednjih 15 minuta gosti nisu krunisali golom jer je Katai sve dobro uradio u 42. minutu sem završnog udarca. Sa tri metra je provukao loptu pored Stevanovića, ali i pored gola.

Upao je Partizan agresivnije u nastavku, pritisnuo je Zvezdu, ali ponovo, kao u prvom delu, nije iskoristio zicer. Povređenog Kvinsija Meniga zamenio je Bibars Natho u 59. minutu i tridesetak sekundi kasnije propustio je veliki zicer. Dobro je šutirao sa visine panala ali je Milan Borjan fenomenalno intervenisao i spasio goste. 

Crno-beli su uložili zaista maksimum snage i energije da sruše šampiona, ulazak Natha je oslobodio i Pantića, pa su napadi domaćina bili brži, ali nedovoljno kvalitetni da promene rezultat. Zvezda je imala prilično prostora za kontre, Katai je bio u odličnoj poziciji da reši kontru "tri na dva", međutim, Marković je uspeo da pročita njegovu nameru i zaustavi golgetera crveno-belih.

Žaliće crno-beli i za šansom Nemanje Jovića. Dijabate je sve uradio šta je do njega, uposlio je Jovića koji je sa visine penala šutirao slabo u Borjana. Na kraju je Zvezda imala priliku da slavi, posle prodora Mitrovića sa leve strane, Osman Bukari je sa sedam golova pogodio stativu.

Partizan - Crvena zvezda 0:0

Stadion: Partizana.
​Sudija: Dejan Trifković (Beograd).

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Pantić, Kolorado - Dijabate, Jović (od 90+1. Jevremović), Menig (od 59. Natho) - Rikardo.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić (od 73. Azarov) - Mijailović (od 57. Kangva), Kanga (od 83. Srnić) - Bukari, Katai, Ivanić (od 73. Mitrović) - Pešić (od 83. Rakonjac). 

Mozzart bet Superliga, 32. kolo plej-of

Sreda

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)
/Burmaz 90+2/

Radnički 1923 - Vojvodina 2:2 (1:1)
/Milunović 6, Pecelj 54 - Čumić 18, Malbašić 88/

Partizan - Crvena zvezda 0:0

Četvrtak

TSC - Čukarički 18.30 (TV Arena Premium 1)