Superliga Srbije

Miloš Milojević ima samo jednu stvar na umu: Da iskoristimo meč loptu protiv TSC-a i osvojimo titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 14:47
Miloš Milojević ima samo jednu stvar na umu: Da iskoristimo meč loptu protiv TSC-a i osvojimo titulu MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18 časova (Arena 1 Premium) dočekati TSC, a samo bod je dovoljan crveno-belima za osvajanje šeste uzastopne i ukupno 34. titule prvaka Srbije. 

Očekivanja pred utakmicu, izneo je šef stručnog štaba Miloš Milojević, koji se za početak osvrnuo na kvalitete rivala iz Bačke Topole.

"Uvek idemo na pobedu, a ni ovog puta neće biti promene kada je to u pitanju. Pitamo se, ali se pita i protivnik, međutim, daćemo sve od sebe da iskoristimo prvu meč loptu i osvojimo titulu. Rival će probati da pobedi, kao i uvek. Pratio sam im utakmice, igraju dobro, imaju kontinuitet od godinu i po dana gde nastupaju u identičnom sastavu, uigrani su. Ne mislim da će srljati, ali će pokušati da nas kazne i osvoje tri boda. Dobro su izbalansirani, sem dvojice mladih igrača, svi drugi su u dobrim takmičarskim godinama, a trener Lazetić ih je sjajno posložio", rekao je Milojević i dodao:

"Prete brzinom, posedom, prekidom, kažem, vidi se pečat trenera i ukomponovanost. Imaju peh da neće moći Ratkov da im igra koji nam je dao gol u Bačkoj Topoli i koji je nesumnjivo kvalitetan igrač, o čemu govori i veliko interesovanje za njega. Tu je i Stojić, reprezentativac, dobar u skok igri i organizaciji napada. Naravno, i Ilić koji baš dobro igra. Imaju dobru sezonu i ritam i drago mi je što su se pojavili neki drugi klubovi kao što su TSC i Čukarički, da ne bude stalno bitka između večitih."

Trener Zvezde nema nameru da pravi velike rotacije.

"Mislim da je momenat posle pauze i dobrog perioda rada da u najkvalitetnijem sastavu odigramo dve, tri utakmice. Uvek ima malo rotacija, ali neću menjati kompletnih 11 igrača, možda nekoliko."

Sem povređenog Uroša Spajića, svi igrači su spremni.

"Sem Spajića mogu da računam na sve. Neki su u toj fazi kao Milunović, pa nisu spremni za 90 minuta, ali svi drugi su u trenažnom procesu."

Raspored crveno-belih je takav da će van Beograda igrati samo jednu utakmicu u plej-ofu.

"Nismo mi tražili da to bude tako, nego je takav raspored. Svakako, prijatno nam je što smo tu i ne putujemo, ali za popularizaciju fudbala nije dobro. Treba fudbal da se igra u Nišu, Leskovcu, Vranju, Subotici, centralnoj Srbiji, da se to popularizuje, a to najbolje rade najveći klubovi. S jedne strane je dobro, s druge nije, ali ne mogu svi aspekti da se pogode."

Derbi u Humskoj, koji je zakazan za 26. april, će se, prema svemu sudeći, igrati pred praznim tribinama.

"Po meni je to loše. Pamtim derbi na JNA sa praznim tribinama kad sam bio pomoćnik Dejana Stankovića i nikako mi se nije svidelo. Uvek sam za to da igramo fudbal zbog navijača i da se predstavimo u što boljem svetu. Derbi bez publike nije derbi, ne znam da li je to zvanična odluka, ali ne šaljemo dobu sliku u svet. No, ima ljudi koji odlučuju o tome, podvukao je Milojević.

Mozzart bet Superliga, Plej-of

31. kolo (22.04): 

Crvena zvezda - TSC
Čukarički - Partizan
Vojvodina - Novi Pazar
Voždovac - Radnički 1923

32. kolo (26.04.):

Partizan - Crvena zvezda
TSC - Čukarički
Novi Pazar - Voždovac
Radnički 1923 - Vojvodina

33. kolo (30.04.):

Crvena zvezda - Čukarički
Vojvodina - Voždovac
TSC - Partizan
Novi Pazar - Radnički 1923

34. kolo (07.05.):

Voždovac - Crvena zvezda
Čukarički - Vojvodina
Radnički 1923 - TSC
Partizan - Novi Pazar

35. kolo (13.05.):

Crvena zvezda - Vojvodina
Partizan - Radnički 1923
TSC - Voždovac
Čukarički - Novi Pazar

36. kolo (21.05):

Radnički 1923 - Crvena zvezda
Vojvodina - Partizan
Novi Pazar - TSC
Voždovac - Čukarički

37. kolo (27.05):

Crvena zvezda - Novi Pazar
TSC - Vojvodina
Čukarički - Radnički 1923
Partizan - Voždovac