Superliga Srbije

Ako osvoji bod na meču protiv TSC-a, Zvezda u subotu može da osvoji titulu: Crveno-beli bi tako izjednačili klupski rekord iz 1977. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.04.2023 12:59
Ako osvoji bod na meču protiv TSC-a, Zvezda u subotu može da osvoji titulu: Crveno-beli bi tako izjednačili klupski rekord iz 1977. godine MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda će se u slučaju ako osvoji najmanje bod na predstojećem meču 31. kola Superlige protiv TSC-a izjednačiti sa generacijom, koju je u sezoni 1976/1977. predvodio legendarni trener Gojko Zec, a koja je jedina u istoriji "crveno-belih" osvojila titulu šampiona šest kola pre kraja prvenstva.

Crvena zvezda je regularni deo sezone završila na prvom mestu sa 82 boda, dok drugoplasirani TSC ima 62, pa će crveno-beli u subotu od 18 sati (TV Arena 1 Premium) imati riliku da u prvom kolu "plej-ofa", a u slučaju pobede ili nerešenog rezultata, šest kola pre kraja odbrane titulu u Mozzart Bet Superligi.

 

 

"'Crveno-belima' će ovosezonska titula biti šesta uzastopna i predstavljaće rekord kluba. Takođe, ukoliko osvoje i Kup Srbije, doći će i do treće vezane 'duple krune', što nije samo Zvezdin rekord, već niko nikada u jugoslovenskom, a zatim i srpskom fudbalu nije uspeo da dođe do takvog učinka. Naš klub trenutno ima najduži niz u Evropi i svetu po broju domaćih utakmica na svom stadionu bez poraza - trenutno smo na broju od 109 utakmica, a poslednji meč na Marakani u prvenstvu izgubili smo sada već davnog aprila 2017. godine. Pored svih ovih impozantnih rezultata, izabranici Miloša Milojevića grabe ka jednoj od najranije osvojenih titula uz najveću bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli", saopšteno je iz Crvene zvezde.

Crveno-beli podsećaju da je Crvena zvezda 1977. godine u 28. kolu šampionata Jugoslavije pobedila Zagreb 3:1 i obezbedila do sada najranije osvojenu šampionsku titulu.

"Tada se pobeda računala kao dva boda, a Crvena zvezda je završila prvenstvo sa čak devet poena prednosti u odnosu na ekipu Dinama iz Zagreba koja je zauzela drugo mesto. Od tada, pa do danas, nijedna generacija našeg kluba nije uspela da izjednači taj učinak, a četu Miloša Milojevića deli jedan meč od ispisivanja nove istorije zlatnim slovima", dodaje se iz Crvene zvezde.

Generacija "crveno-belih", koju je u sezoni 2017/2018. predvodio trener Vladan Milojević, osvojila je titulu sa 17 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

"Crvena zvezda je u sezoni 2020/2021. prvi put u istoriji osvojila šampionsku titulu bez ijednog poraza. Crvena zvezda je imala skor od 35 pobeda i tri remija, osvojila 108 bodova i postigla 114 golova. Zvezda je ove sezone na pragu osvajanja titule bez poraza sa preko 100 bodova i golova", podsećaju iz Crvene zvezde i dodaju da će se klub prvi put plasirati u elitno evropsko klupsko takmičenje bez kvalifikacija još od 1991. godine.