Superliga Srbije

Nedimović i Obradović postigli dogovor: Čukarički nije morao, ali pristao da igra protiv Partizana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.04.2023 12:29
Nedimović i Obradović postigli dogovor: Čukarički nije morao, ali pristao da igra protiv Partizana MN Press

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović i predsednik Čukaričkog Dragan Obradović predložili su danas u zajedničkom saopštenju da u cilju zaštite srpskog fudbala i ne bacanja ljage na prvenstvo ovlašćeno lice Zajednice Superlige odredi termin nastavka prekinutog meča Čukaričkog i Partizana.

Utakmica 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana prekinuta je prošlog utorka u 21. minutu zbog nereda navijača "crno-belih" na tribinama. Meč je trebalo da bude nastavljen u sredu, 12. aprila u 18 sati, ali će verovatno biti odigran u četvrtak.

Međutim, Čukarički je potom saopštio da nije dobio zvanično obaveštenje o razlozima prekida utakmice i ocenio da je jedino ispravno da se meč registruje službenim rezultatom u njegovu korist. Čukarički je ujedno uložio žalbu na odluku o prekidu utakmice.

Zajednica Superlige je potom odlučila da ponovo odloži meč, a tada je najavljeno da će odluka o odigravanju utakmice biti doneta po okončanju postupka po žalbi Čukaričkog.

"Želeći da fudbal pobedi nasilje, sportski duh nadvlada administrativni model postupanja, održani su brojni razgovori prethodnih dana između vlasnika Čukaričkog Dragana Obradovića i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića, a u cilju prevazilaženja haotičnih scena na meču ovog kluba sa Partizanom", navodi se u zajedničkom saopštenju Nedimovića i Obradovića.

U saopštenju se konstantuje da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo od strane navijača Partizana i da je jedino ono razlog za prekid utakmice.

"Konstantuje se da su se organi reda maksimalno angažovali i da njihovim činjenjem su zaštićeni životi i zdravlje svih na stadionu i da je na osnovu gotovo svih činjenica Čukarički mogao za 'zelenim stolom' da dobije ovaj meč", navodi se u saopštenju.

Obradović i Nedimović su u cilju zaštite srpskog fudbala i ne bacanja ljage na Mozzart Bet Supelrigu Srbije i poštujući institucije Zajednice superligaša i prvoligaša izneli nekoliko predloga.

"Da Direktor takmičenja poštuje sve propise i lično preduzme mere zasnovane na aktima. Zatim da se u terminu kada ovlašćeno lice to odredi nastavi prekinuti meč i da se svaki sličan prestup 'drakonski' kazni, a sve u cilju zaštite takmičenja", ističe se u zajedničkom saopštenju.

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović se zahvalio Čukaričkom na zaštiti integriteta Mozzar Bet Superlige iako su, kako se tvrdi u saopštenju, bili u prilici da administrativnim putem reše meč u svoju korist.

"Na ovaj način štitimo reularnost srpskog fudbala i svih njegovih aktera u godini kada se naša reprezentacija bori posle 24 godine da ode na Evropsko prvenstvo, a srpski klubovi poput Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog, Partizana, Vojvodine i ostalih bore da naš fudbal po prvi put u novijoj istoriji ima više učesnika u grupnim fazama. Regularnost, fudbal i Srbija na prvom mestu", zaključuje se u saopštenju koje su potpisali Nedimović i Obradović.