Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Derbi na Banovom brdu može da odluči ko će biti drugi pred plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 09:32
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Derbi na Banovom brdu može da odluči ko će biti drugi pred plej-of MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su prvo mesto pred plej-of Mozzart Bet Superlige, a o tome ko će biti drugi na kraju regularnog dela sezone odlučivaće se na utakmicama Čukarički - Partizan (18, TV Arena 1 Premium), odnosno Voždovac – TSC (TV Arena 2 Premium).

Ta pozicija trenutno pripada ekipi iz Bačke Topole koja ima 59. bodova, koliko ima i tim sa Banovog brda, dok crno-beli imaju dva boda manje i u eventualnoj pobedi i kiksu TSC-a vide svoju šansu za bolju poziciju pred start doigravanja.

"Ekipi Voždovca treba skinuti kapu za rezultate koje su postigli, pogotovo obzirom na budžet kojim raspolažu u odnosu na druge klubove i činjenicu da imaju veoma mlad tim. Igraju agresivno, borbeno, teško primaju golove i postižu sjajne rezultate. Motivacija je ključ svega i smatram da moji momci mogu na svaku narednu utakmicu da idu sa samopouzdanjem. Idemo u Beograd motivisani i spremni i ukoliko svaki igrač da svoj maksimum, nećemo imati problem, bez obzira što je ekipa Voždovca imala dva dana više za pripreme od nas, što je u ovoj fazi sezone veoma važno. Pripremili smo se kao i za svaku drugu utakmicu do sada, forsiraćemo  svoj stil igre i daćemo sve od sebe da pobedimo", kaže trener TSC-a Žarko Lazetić.

Šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Kerkez i trener Partizana Igor Duljaj najavljuju veliku borbu na Banovom brdu i nadaju se da bi pobeda mogla d aim donese drugo mesto na tabeli.

"U dobrom raspoloženju dočekujemo derbi kola. Već sam govorio i ranije, Partizan je uvek Partizan. Njihovi fudbaleri nisu zaboravili da igraju fudbal. Kriza se dogodi, ali kad igrači imaju kvalitet lakše je prebroditi te situacije. Ukoliko želimo da ostvarimo svoje ciljeve moramo da igramo najbolje moguće i da osvajamo bodove. Očekujem dobru utakmicu i pune tribine stadiona na Banovom brdu. Daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat. Imaju sada novog trenera, malo drugačiji način igre u odnosu na prethodni duel, ali sa istim prvotimcima. Ako želite rezultat protiv timova kao što je Partizan, morate da odigrate na najboljem mogućem nivou", poručuje Kerkez, dok Duljaj ističe:

"Trijumf nad Voždovcem nam je podigao samopouzdanje I sa mnogo više optimizma dočekujemo duel na Banovom brdu u kojem je ulog izuzetno velik. Čukarički ima prednost domaćeg terena, u sjajnoj su formi, ali kada igrate I radite u Partizanu onda morate da se nosite sa svim tim pritiscima, a mislim d amso mi spremni.

Mozzart Bet Superliga, 30. kolo

Ponedeljak

Mladost Lučani – Mladost GAT 0:0

Crvena zvezda – Radnički 1923 2:0 (1:0)
/Vigo 6, Mitrović 80/

Kolubara – Spartak 2:1 (0:0)
/Điranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

Vojvodina – Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Čukarički – Partizan 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac – TSC 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Sreda

Radnički Niš – Javor 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Radnik – Napredak 18.00 (TV Arena 1 Premium)