Superliga Srbije

Bukari, Katai i Kangva osvojili Suboticu i približili Crvenu zvezdu tituli

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

05.04.2023 20:39
Bukari, Katai i Kangva osvojili Suboticu i približili Crvenu zvezdu tituli MN Press

Spartak Ždrepčeva krv se isprsio Crvenoj zvezdi, ali nije uspeo i da je zaustavi u pohodu na novu titulu. Lider je golovima Bukarija, dva Kataija, jedan sa penala, drugi "suvim listom" iz slobodnjak i golčinom Kingsa Kangve sa preko 25 metara slavila 4:1 (2:1) u 29. kolu Mozzart bet Superlige i nalazi se na šest bodova da preseče vrpcu i upiše šestu uzastopnu titulu. Golman Milan Borjan je odigrao 266. meč za crveno-bele i izjednačio klupski rekord Ratomira Dujkovića kada su "jedinice" u pitanju. Subotičani su pokušali da se nadigravaju sa kvalitetnijim rivalom, dali su maksimum, pretili ali samo 55 minuta, a to nije bilo dovoljno da se dođe do pozitivnog rezultata.

Dobar teren, preko 3.500 navijača, bili su dobar preduslov da Spartak i Crvena zvezda odigraju veoma intenzivno i interesantno prvo poluvreme uz tri pogotka i nekoliko veoma dobrih prilika na obe strane.

Sama odluka trenera domaćina Milana Švabe Milanovića da se nadigrava sa aktuelnim šampionom proizvela je dobar fudbal, lepe akcije na obe strane, ali i vođstvo lidera Mozzart bet Superlige na pauzi. Osman Bukari je iskoristio odličan dubinski pas, ali i nepotrebno istrčavanje golmana Dubljanića na 16 metara da rutinski zatrese mrežu već u 7. minutu.

Međutim, samo 100 sekundi kasnije, posle kornera, Japanac Šimura je bio najviši u skoku na drugo stativi i zetresao mrežu novog rekordera među "jedinicama" Zvezde Milana Borjana.

Kada se igra bez mnogo faulova, kvalitet igrača crveno-belih je dolazio do izražaja, Rakonjac je propustio dve prilike, pre nego što je posle prečke Dragovića, vezni igrač domaćina Tošeski neoprezno šutnuo u telo Erakovića koji se spremao glavom da prosledi loptu ka mreži. Aleksandar Katai je morao dva puta da prevari Dubljanića za novu prednost šampiona što mu je bio 100. gol u dresu Zvezde.

Spartak je odigrao dosta dobro, isticao se Edmund Ado sigurnom igrom, ali i kapiten Nikola Srećković koji je pravio mnogo problema defanzivcima gostiju, a iznudio i dva žuta kartona Kangve i Viga.  Međutim, protiv Zvezde se teško igra na gol više...

Nastavili su igrači oba tima sa otvorenom igrom, sledili su šanse Kataija, Pruceva na jednoj, pa udarci Ada i Srećkovića na drugoj, da bi onda Kings Kangva golčinom "ubio" meč. Raspalio je po lopti sa preko 25 metara, lopta je dobila čudnu putanju i završila pod prečku!

Imao je Bukari zicer dva minuta kasnije, ali je Dubljanić maestralno odbranio! Imao je Osman Bukari dva minuta kasnije zicer posle sjajne kontre i odložene lopte Rakonjca. Golman Dubljanić je maestralno odbranio. Raspala se igra Spartaka, Zvezda je propuštala prilike, da bi Aleksandar Katai 17. golom u Superligi, perketnim slobodnjakom sa 18 metara, stavio tačku na novi ubedljiv trijumf.


Spartak ŽK - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

Stadion: Gradski.
Sudija: Danilo Nikolić.
Strelci: Šimura u 9. za Spartak, a Bukari u 7. i Katai u 23. iz penala i 82, Kangva u 55. minutu za Zvezdu.

SPARTAK ŽK: Dubljanić – Tošeski (od 62. Tumbasević), Ostojić, Dunđerski, Šimura - Ado (od 70. Đurasović), Todorovski (od 62. Bureković, od 81. A. Đurasović), Bogićević, Srećković, Vitorović - Hristić (od 81. Abraham).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović (od 65. Leković), Rodić (od 73. L. Nikolić) – Mijailović, Kangva– Bukari (od 86. Mituljikić), Prucev (od 65. Ivanić), Katai – Rakonjac (od 73. Mitrović).

Mozzart bet Superlige, 29. kolo

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)
/Rikardo Gomeš 5/

Mladost GAT - Kolubara 0:0
Spartak ŽK - Crvena zvezda 1:4 (1:2)
/Šimura 9 - Bukari 7, Katai 23 pen, 82, Kangva 55/

Četvrtak

Novi Pazar - Radnik 16.00 (TV Arena Premium 2)

Petak

Radnički 1923 - Radnički Niš 15.00 (TV Arena Premium 1)
Javor Matis - Čukarički 17.00 (TV Arena sport)
TSC - Vojvodina 17.00 (TV Arena Premium 2)