Superliga Srbije

Bez golova u Kruševcu: Golman Petrić sačuvao bod Napretku protiv Lučanaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 20:02
Bez golova u Kruševcu: Golman Petrić sačuvao bod Napretku protiv Lučanaca MN Press

Raskvašen teren, delimično prekriven snegom, sputao je u Kruševcu igrače Napretka i Mladosti da pruže nešto više od nerešenog ishoda bez golova u 29. kolu Mozzart bet Superlige.

Gosti iz Lučana prekinuli su niz od tri poraza, ali su i nakon deset utakmica bez pobede, zabeležili su četiri remija i šest poraza u borbi za opstanak.

Pod Bagdalom bili su bliži pobedi najviše zbog zicera Marka Mirića. Iskusnom prvotimcu Mladosti se u 78. minutu iznenada ukazala stopostotna šansa. Prethodno je Vladimir Radivojević sa ivice kaznenog prostora glavom poslao loptu u peterac. 

Spetljali su se defanzivci domaćina, Mirić je to pokušao da kazni, šutirao je iz blizine, a golman Nikola Petrić sjajno reagovao i sprečio pogodak. 

U 2. minutu Aleksandar Ješić je zapretio šutem iskosa sa leve strane, a Petrić odbranio.

Na golu Lučanaca debitovao je iskusni Saša Stamenković i u prvom delu zaustavio pokušaj Bastajića koji je nakon prodora sa leve strane ušao u sredinu i snažno šutirao.

"Najvažnije je da su momci oba tima pokazali koliko mogu, na svu sreću niko se nije povredio, to mi je bilo najvažnije. Najgore je što po meni ovakve stvari ne smeju da se dešavaju, meč je trebao da bude odložen, po ovom vremenu ne možete da privučete publiku", istakao je trener Mladost Milorad Kosanović nakon utakmice.  

Šef stručnog štaba Kruševljana Dragan Perišić je za TV Arena sport izavio: 

"Nekako smo uspeli da odigramo ovu utakmicu. Žao mi je što u prvom poluvremenu nismo iskoristili jednu izglednu priliku. Igrači su dali maksimum, imamo još jedu utakmicu i spremamo se za nju. Najrealniji rezultat je ovako kako je završeno, čestitam igračima obe ekipe na odnosu prem igri."  

Mozzart bet Superlige, 29. kolo

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 16.30 (TV Arena Premium 1)

Mladost GAT - Kolubara 18.45 (TV Arena Premium 3)

Spartak ŽK - Crvena zvezda 18.45 (TV Arena Premium 1)

Četvrtak

Novi Pazar - Radnik 16.00 (TV Arena Premium 2)

Radnički 1923 - Radnički Niš 16.00 (TV Arena Premium 1)

Javor Matis - Čukarički 18.00 (TV Arena Premium 1)

Petak

TSC - Vojvodina 17.00 (TV Arena Premium 2)