Superliga Srbije

Milojević pred gostovanje u Subotici: Zvezdini igrači imaju odgovornost da uvek pružaju maksimum

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 16:24
Milojević pred gostovanje u Subotici: Zvezdini igrači imaju odgovornost da uvek pružaju maksimum MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 18.45 (TV Arena 1 Premium) gostuju Spartaku u Subotici u okviru 29. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Trener crveno-belih, Miloš Milojević, se u izjavi pred meč osvrnuo na igrački kadar koji ima na raspolaganju:

"Imamo nekih manjih problema, ali ne nešto zbog čega bismo bili zabrinuti. Imamo veliku grupu igrača koji mogu da igraju, tako da mislim da možemo da sastavimo jako dobru i konkurentnu ekipu", počeo je Milojević, pa se osvrnuo na utakmicu protiv novosadske Mladosti koju je njegov tim pobedio sa 4:2:

"Uvek branim svoje igrače i uvek sam iza njih, ja zameram samo kada odnos nije na sto odsto, sve ostale greške sam ja pokrivao i preuzimao rizik na sebe, a tako će biti i sada. Mislim da je odnos protiv Mladosti bio odličan, nije lako dva puta se vratiti. Možda nije tipično za utakmicu na "Marakani" da dva puta gubimo, ali to je fudbal, zato ljudi i dolaze na stadion. Sa dosta stvari sam zadovoljan, pogotovo sa reakcijom igrača", rekao je Zvezdin strateg.

Aleksandar Katai iza sebe ima sjajnu sezonu i svakako je jedan od najvažnijih faktora igre crveno-belih:

"Ako pogledate statistiku od kad se vratio u Zvezdu to je stvarno impresivno. Njemu prija da igra u Zvezdi, a i drugim igračima takođe prija da on bude tu. Oni su spremni da odrade neki posao za njega, tako da je jako bitan. Ali u svakom slučaju, bez saigrača ne bi imao te brojeve koje ima", objasnio je Milojević.

Potom je istakao da gostovanje u Subotici nikada nije bilo lako, pa da tako to ni sada neće biti slučaj:

"Svakako da imaju par kvalitetnih pojedinaca. Srećković, Hrstić i Šimura, koji može dosta problema da napravi. Mislim da su negde u tom rasponu da nađu tu neku stabilnost. Imaju novog trenera koji je imao stabilne rezultate svuda gde je radio. Neće nam biti lako, tamo nikad nije bilo, ali mislim da ako pružimo našu kvalitetnu predstavu možemo da očekujemo dobar rezultat".

Vezista Spartaka, Petar Stanić, koji je na pozajmici iz Crvene zvezde biće u konkurenciji za sutrašnji meč gde će imati priliku da se dodatno dokaže:

"Svakako da može da predstavlja problem, tehnički nadaren igrač, ima dobru završnicu i šut. Ali kažem, obratićemo pažnju na svakog igrača, kao što se pripremamo maksimalno za svaku utakmicu tako ćemo i sada", rekao je Milojević.

Za kraj, objasnio je svoja razmišljanja i ciljeve s obzirom na to da njegov tim ima čak 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani TSC:

"Pokušavam da zadržim glad igrača, nije lako, ali svakako bolje da imamo tu prednost pa da se borimo sa njom, nego da imamo veliki minus pa da jurimo protivnika. Igrači Zvezde imaju odgovornost da u svaki meč uđu sto odsto, to je jedino što tražimo. Motivacija mora da bude indivudalno unutrašnja, a naravno timski ciljevi da se izguraju do kraja sezone", podvukao je Milojević.