Superliga Srbije

Nihad Mujakić,priključio se Partizanu na pripremama u Sloveniji: Nikome neće biti lako protiv nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 19:23
Nihad Mujakić, novi fudbaler Partizana FK Partizan
Nihad Mujakić, novi fudbaler Partizana

Dok su igrači imali slobodno pre podne, Nihad Mujakić je odradio prvi individualni trening u Sloveniji.

On je na teren izašao prvo sa kondicionim trenerom Mišom Filipovićem, da bi potom nastavio rad sa Markom Jovanovićem, nekadašnjim štoperom.

Novajlija u timu Partizana, objasnio je i kako je uopšte došlo do saradnje sa klubom iz Humske. 

Fudbaleri imaju tendenciju da menjaju sredine, da se adaptiraju na neke nove uslove. Ovoga puta imam sreću da u Partizanu već igra moj prijatelj iz Ankaragučua Gajas Zahid i, pre nego što sam prihvatio poziv, razgovarao sam i sa njim, preneo mi je utiske, rekao sve najbolje o klubu i posle sam još lakše doneo konačnu odluku. Ekipa me je prihvatila baš lepo, upoznao sam sve saigrače, pričao i sa trenerom i utisci su sjajni”, počeo je Mujakić. 

Zahid je pohvalio novog saigrača, a istakao je i  da nikada sa bržim štoperom nije igrao.

Brzina je jedna od mojih glavnih karakteristika, ali da ne pričamo puno o tome nego da vidimo sve na terenu.”

FK Partizan

Nihad Mujakić

 

Osvrnuo se zatim Mujakić i na transfer, odnosno dužinu pregovora. 

Trebalo bi mi bar sat da vam ispričam o tome. Bilo je baš komplikovano, Ankaraguču je zahtevao odštetu koja nije bila realna, jer smo ispali iz Superlige, dok je Partizan nudio realan iznos. Vrteli smo se u krug desetak dana, ali kada želja igrača i kluba postoje i kada zajednički rade na tom cilju, onda ništa nije nedostižno.”

Ne krije novajlija u timu Partizana, da je imao i nekoliko ponufa. 

Imao sam nekoliko ponuda iz Turske, to je bila moja lična želja. Zamolio sam i ljude iz Ankare da se okrenu samo pregovorima sa Partizanom, da se to reši što pre, jer u Turskoj sezona počinje kasnije, pauza je duža i njima se nije žurilo, a crno-beli su već uveliko u ritmu priprema. Zato sam želeo da okončam sve to”

Otkrio je šta je presudilo da pored ponuda iz Turske, odabare baš Partizan.

Presudilo je poznavanje istorije Partizana, momenat u kome klub igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde se nadam dobrom ishodu. Uz to, pričao sam i sa trenerom Stanojevićem, imao je veliku želju da me angažuje, objasnio mi je da je dolazak u Beograd korak unapred. Upoznao sam ga u Turskoj, čuo sam mnogo lepih stvari o njemu i znam da je dobar stručnjak za moj napredak, kao i sam Partizan kao klub.”

 

 

Fudbaler je karijeru počeo u Sarajevu, potom je bio u Kortrajku, pa na pozajmici u Hajduku iz Splita, da bi se ponovo vratio u Beveren, pre selidbe u Tursku. Veruje novi štoper kluba iz Humske da će mu  Partizan biti dobra odskočna daska.

Ako je ekipa dobra, a klub ima takav renome, onda je to prava stvar. Smatram da je Partizan dobra odskočna daska, uvek je na velikoj sceni i to je mogućnost za svakog igrača. U Turskoj ako igraš dobro mogu te zakačiti eventualno tri prve ekipe, ali trenutno je jako teško, jer Galatasaraj i Fenerbahče dovode igrače iz Premijer lige Engleske, iz Španije, Nemačke, strašno mnogo plaćaju i teško je upasti tamo. Oni angažuju velike zvezde. Partizan, pak, uvek na sebi ima svetla pozornice i o tome svedoče transferi koje je realizovao u prošlosti.

Očekuje se da novi štoper donese sigurnost u poslednju liniju crno-belih.

Ne branim odbrambene igrače, ali nekada nije samo do poslednje linije. Fudbal je igra jedanaest na jedanaest, a ne jedanaest protiv pet kada se branimo, jer tada su greške odbrane neminovne i vidljive. Smatram da ekipno možemo mnogo da napredujemo u narednoj sezoni i da potremo lošu statistiku iz prošle.”

 

 

Partizan u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona očekuje dvomeč sa kijevskim Dinamom.

Poznavajući njih i njihov mentalitet, očekujem teške, tvrde utakmice. No, nismo ih još analizirali u potpunosti, još su pripreme u jeku, ali ukoliko se budemo spremili kako treba, a verujem da hoćemo, nijednom protivniku neće biti lako protiv Partizana”, zaključio je Mujakić.