Superliga Srbije

Rastali se Milan Borjan i Crvena zvezda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 12:20
Milan Borjan, sad već nekadašnji golman Crvene zvezde MN Press
Milan Borjan, sad već nekadašnji golman Crvene zvezde

Crvena zvezda se rastala od dugogodišnjeg golmana Milana Borjana.

Kako je saopštio klub iz Ljutice Bogdana postignut je dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, posle sedam uspešnih godina tokom kojih su ostvareni veliki rezultati. 

Borjan je imao još dve godine ugovora sa Zvezdom, ali neće ostati u crveno-belom dresu. Iskusni golman je prema sporazumu, oprostio poslednju godinu ugovora, dok će Zvezda na sebe preuzeti da mu isplati sledeću, čime on postaje slobodan u izboru nove sredine. 

 

 

Iskusni golman je, kao i poslednjih sedam godina, stavio interes Crvene zvezde ispred svog ličnog i još jednom dokazao veliku ljubav prema klubu u kom je napravio velike uspehe. 

Borjan je od prvog dana kada je stigao u Crvenu zvezdu, sada već davne 2017. godine sa velikom posvećenošću pristupao svim obavezama. Bio je lider na terenu, ali i van njega, učesnik najvećih uspeha našeg tima u 21. veku. Iz sezone u sezonu je oduševljavao navijače spektakularnim odbranama, koje će zauvek biti upamćene.

Zajedno sa saigračima je Crvenu zvezdu vratio na evropsku fudbalsku mapu i predstavaljao nesavladivu prepreku za sve timove. 

Utakmice protiv Krasnodara, Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Brage, samo su neke u kojima je briljirao iskusni čuvar mreže, a bilo ih je mnogo. 

Na golu Crvene zvezde je stajao na 309 utakmica, protivnički igrači su uspeli da ga savladaju  213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. 

Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri duple krune. Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope.