Superliga Srbije

OFK Beograd našao prvo pojačanje? Fudbaler Bolonje među "romantičarima"

komentari (0)

Autor: Luka Marković

11.06.2024 20:00
Ebenezer Anan mogao bi da pojača OFK Beograd. Guliver
Ebenezer Anan mogao bi da pojača OFK Beograd.

Fudbaleri OFK Beograda će posle devet sezona u nižim rangovima srpskog fudbala konačno zaigrati u Superligi. Posle višegodišnjeg tavorenja, klub je pod komandom Sima Krunića uspeo da napravi iskorak i furiozno projuri kroz Prvu ligu, te se kao šampion plasira u elitu domaće scene. 

Ostanak na tom mestu neće biti lak, tako da će biti neophodna pojačanja ne mnogim pozicijama, a deluje da su se "romantičari" već aktivirali na tržištu, s obzirom da ovdašnji mediji prenose kako su sa "Omladinskog stadiona" zainteresovani za Ebenezera Anana, fudbalera Bolonje!

U pitanju je 22-godišnji igrač na poziciji levog beka, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Novom Pazaru. Za tim iz grada na Jošanici nastupao na 32 utakmice, a uspeo je da upiše i dve asistencije.

Guliver

Ebenezer Anan, fudbaler Bolonje

 

S obzirom na mlade godine, njegova cena se vrti između 250 i 500 hiljada evra, što je veoma izdašan finansijski zahtev, tako da bi u pitanju ponovo mogla biti pozajmica sa određenim pogodnostima. 

Prošle sezone je na Ananovom preferiranom mestu igrao Srđan Nikolić, koji je prilično standardno popunjavao levu stranu terena, tako da će biti prilično interesantno videti kako će se ove glasine odraziti na njegovu poziciju u klubu. U svakom slučaju, pojačanje iz Serije A nije nešto na šta smo navikli od novopromovisanih ekipa, ali to samo pokazuje kolike su ambicije kluba sa Karaburme koji će naredne takmičarske godine nastupati u Zaječaru.