Superliga Srbije

Dragoljub Zbiljić na čelu Zejednice klubova Superlige i Prve lige Srbije: Dragomir Lazović dobio naslednika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 19:32
Dragoljub Zbiljić, predsednik FK Vojvodina, postavljen na vrh Zajednice SLS i PLS MN Press
Dragoljub Zbiljić, predsednik FK Vojvodina, postavljen na vrh Zajednice SLS i PLS

Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije, na danas održanoj Skupštini, izabrala je svog novog predsednka, tako što su delegati jednoglasno stali iza Dragoljuba Zbiljića. 

Prvi čovek FK Vojvodina dobio je maksimalno poverenje baze, a njemu samom je bitno i to što su njegov izbor i promociju, svojim prisutvom, podržali čelnici Fudbalskog saveza Srbije, konkretno predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović. 

"Jedna lepa poruka sa ove današnje sednice u jednom tonu, svečanom, lepom tonu, primopredaja funkcije, da može da se napravi na takav način. Poslata poruka i jedinstva, jer je predsednik FSS Dragan Džajić je bio tu, kao i Generalni sekretar Jovan Šurbatović, bili su svi članovi, jednoglasna je podrška, imamo pun legitimitet za rad.

Ono što smo otvorili kao interesantne teme su da ćemo prvo razgovarati sa FSS, kako da unapredimo takmičenje, pre svega mislim u principu regularnosti, podizanja brenda, marketinških akcija, ono što je već krenulo je to da FSS krenuo da poboljšava infrastrukturu, imaćemo sedam sa hibridnom travom, tri sa veštačkom. Imaćemo bolje uslove da  podignemo brend naše lige, kad uradimo to, biće dodatnih sponzora, ono što mogu da primetim, jako malo ima stranih kompanija koje investiraju, jer znamo da imamo loš trend, moramo promeniti...", rekao je Zbiljić povodom svoje nove funkcije u srpskom fudbalu.

On je na njoj nasledio predsednika Javora, Dragomira Lazovića, koji je tu funkciju obavljao od 2016. godine, u dva mandata, a za svoje prioritete u budućem delovanju odredio je brigu za regularnost takmičenja, regulisanje broja bonus igrača u timu, podizanje kvaliteta igre, bolju saradnju i više poštovanja između klubova, odnosno njih sa sudijama.