Superliga Srbije

Novi Pazar izdao saopštenje i izneo predloge za unapređenje kvaliteta fudbala u Superligi Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 15:38
FK Novi Pazar izdao saopštenje MN Press
FK Novi Pazar izdao saopštenje

Fudblaski klub Novi Pazar bez većih problema sačuvao je mesto u elitnom rangu, gde će se i naredne godine takmičiti sa najboljima, a danima po završetku sezone, u kojem je Crvena zvezda ponovo odbranila duplu-krunu, izdao je saopštenje i izneo konkretne predloge, za, kako tvrde, cilj unapređenja kvaliteta domaćeg fudbala.

Saopštenje Novog Pazara prenosimo u celosti:

"Fudbalski klub Novi Pazar iznosi svoje predloge, sugestije i stavove, za narednu sezonu i takmičenje u Superligi 24/25, sa ciljem unapređenja domaćeg fudbala i postizanja boljih rezultata, kako klubova na međunarodnoj sceni, tako i svih reprezentativnih selekcija."

1. Status igrača iz regiona

Smatramo da igrači iz Bosne, Makedonije i Crne Gore treba da imaju isti status kao i domaći igrači. Ne vidimo razlog zašto igrači iz zemalja kao što su Finska i Portugal zaslužuju status igrača koji se ne smatraju strancima u našem fudbalu, dok igrači iz zemalja koje su geografski bliže Srbiji nemaju taj status, a mnogi od tih igrača žive u gradovima koji su daleko samo 50 do 100 kilometara od Srbije.

2. Ukidanje pravila o bonus igračima

Zalažemo se za ukidanje pravila o bonus igračima. Primera radi, igrač koji je rođen u decembru 2002. godine i igrač rođen u januaru 2003. godine ne bi trebalo da budu različito tretirani zbog nekoliko meseci razlike. Kvalitet igrača treba da bude jedini kriterijum za njihov angažman na terenu, a ne propozicije koje ograničavaju mogućnosti nešto starijih, ali kvalitetnijih fudbalera.

 

 

3. Dvojne registracije

Smatramo da bi dvojne registracije trebalo da budu dozvoljene ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za niže lige, uključujući Srpske lige trećeg ranga takmičenja. Ove lige su mesta gde nastupaju najveći talenti naše zemlje i omogućavanje dvojnih registracija doprinelo bi njihovom razvoju, unapređenju kvaliteta svih takmičenja i većoj mogućnosti za pronalaženje novih bisera u srpskom fudbalu.

4. Povećanje broja stranaca

Apsolutno podržavamo povećanje broja stranaca u našem fudbalu. Trenutno se suočavamo sa deficitom kvalitetnih igrača iz celog regiona, a i tržište je prilicno poremećeno zbog razlicitih finansijskih mogućnosti klubova i kod nas i šire u okruženju. Jedini način da manji klubovi mogu da dođu do kvalitetnog sastava je angažovanje fudbalera iz Azije, Afrike i drugih sličnih područja. Povećanje broja stranaca može doprineti većoj konkurenciji, a samim tim i kvalitetu takmičenja u Super ligi Srbije.

Fudbalski klub Novi Pazar želi, na ovaj način, da da doprinos javnoj raspravi i debati čij je krajnji cilj unapređenje kvaliteta domaćeg fudbala, stoji u saopštenju fudbalskog kluba Novi Pazar. 
 

 

Standings provided by Sofascore