Superliga Srbije

Vojvodina se sprema za evropske kvalifikacije: Stigao je desni bek iz Rumunije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 14:00
Mihai Butean je potpisao ugovor sa Vojvodinom na tri godine FK Vojvodina
Mihai Butean je potpisao ugovor sa Vojvodinom na tri godine

Iako je sezona završena prošlog vikenda, u Vojvodini nisu dugo čekali kada je u pitanju priprema za narednu. Novosađani su već ozvaničili neke poslove, a poslednje pojačanje stiže u vidu Mihaija Buteana iz Rumunije.

Odmah nakon finiša takmičarske godine, "stara dama" je objavila kako je Njegoš Petrović zvanično otkupljen od Granade. U toku su pregovori oko Marka Veličkovića, dok je Butean stavio potpis i biće deo ekipe Božidara Bandovića.

Rumun u redove novosađana stižće kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Hermanštatom, dok je sa srpskim klubom potpisao ugovor na tri godine. Butean pokriva poziciju desnog beka.

"Veoma sam srećan što sam postao deo ovog tima i ove porodice Vojvodine, ovo je izazov za mene, ali spreman sam da dam sve od sebe da postignemo naše timske ciljeve. Uveren sam da će stvari ići samo uzlaznom putanjom i imam veliku želju da sa Vojvodinom osvojim trofeje i proslavljam uspehe zajedno sa navijačima ovog velikog kluba", izjavio je Butean nakon potpisa.

Butean je dosadašnju karijeru proveo nastupajući za brojne klubove u svojoj domovini. Karijeru je počeo u Univerzitatei iz Kluža, a kasnije je igrao za Astra Đurđu, Akademiku Klinče, Kluž, Gaz Metanu i Kindiju pre nego što je leta 2022. stigao u Hermanštat.

Takođe, svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Rumunije, za selekciju do 21 godine upisao je tri nastupa.