Superliga Srbije

Vučelić podneo ostavku na mesto predsednika FK Partizan: Skupština crno-belih odbila njegov predlog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 18:27
Vučelić podneo ostavku na mesto predsednika FK Partizan: Skupština crno-belih odbila njegov predlog MN Press

Milorad Vučelić ostaje na čelu FK Partizan, poslednja je vest iz kluba sa Topčiderskog brda. U petak je održana dugo najavljivana Skupština crno-belih na kojoj se očekivalo da će se dogoditi određene kadrovske promene, a sve u cilju izlaska "parnog valjka" iz duboke rezultatske krize. Međutim, aktuelno rukovodstvo nastavlja da vodi Partizan, zaključak je posle burne sednice Skupštine održane u "Zemunelu".

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić, posle skoro jednočasovnog izlaganja, ponudio je ostavku, međutim Skupština je ovaj predlog odbila, tako da osnovni i praktično jedini uslov dela navijača beogradskog kluba, koji mesecima protestuju protiv rukovodstva fudbalskog kluba, nije ispunjen.

Iako je Partizan šest godina bez titule prvaka, a četiri bez ijednog osvojenog trofeja, što se nikada nije dogodilo od raspada SFRJ, a retko se dešavalo i za vreme velike Jugoslavije, Vučelić je deo krivice za neuspeh prebacio upravo na navijače, zbog konstantnog nezadovoljstva radom Uprave, pa čak i kada su osvajane titule i beleženi zapaženi rezultati u Evropu.

Večelić je govorio i o dugovima FK Partizana, onima koje je nasledio od prethodnog rukovodstva i koji se za poslednjih devet godina nisu umanjili već samo uvećali. Predsednik crno-belih dao je i odgovor na pitanje koje je mučilo većinu navijača, Partizan će naredne sezone igrati u Evropi, jer je obezbeđena evrolicenca.

"Učinio sam sve po meri svojih maksimalnih mogućnosti i osećam veliku odgovornost za situaciju i ambijent u kojem se našao Partizan. Bila mi je i jeste velika čast što sam legalno na čelu SD Partizan i na čelu FK Partizan i to mi je veliko priznanje. Nemam krivicu, ali imam veliku odgovornost i molim vas da usvojite moj izveštaj i prihvatite da me razrešite dužnosti predsednika FK Partizan", rekao je Vučelić i dodao:

"Ostavke nisu moj stil ponašanja. Nisam davao ostavke po pravilu, ali iskreno molim, ne pozivajući se ni na zdravlje, ni na bilo šta drugo, da prihvatite ovaj izveštaj i da me razrešite dužnosti predsednika FK Partizan", rekao je Vučelić, napomenuvši tokom izlaganja da se ne oseća krivim.

"Ne osećam se krivim. Sve što smo činili, činili smo za dobrobit kluba i iz ljubavi prema Partizanu. Nikakvu materijalnu korist nismo pribavili za sebe. Ni ja, niti ostali članovi uprave. Jedino što sam na jednom od putovanja zaradio koronu... A na izraze kako nam u upravi sede lopovi i kriminalci, mogu da kažem da samo lopovi i kriminalci misle da su svi oko njih takvi. Mi ne ličimo na većinu navijača", izjavio je između ostalog Vučelić.

O dugovima...

"Kada sam došao 2014. zatekao sam blokiran račun za blizu 800.000 evra, dugovalo se četiri plate zaposlenima, šest plata igračima, imali smo i pokušaj samoubistva zaposlenih. Od dve revizorske kuće ustanovljen je dug od tačno 15.000.000 evra, a onda se naknadno ispostavilo da je to ustvari bio dug od 23.000.000 evra. Nisu nam bila dostupna sva dokumenta... Poreski dug državi je iznosio 5.000.000 evra, on je noseći i multiplikovan kamatama najvećim delom ugrađen u onih 12.000.000 poreskog duga, plus novog duga koji iznosi oko 2.000.000 evra".

Zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Od prvog dana imali smo pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je dovelo do povika sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređale predsednika zemlje. U sezoni 2016/17 osvajamo duplu krunu, a sve do poslednjih utakmica odjekuje "Uprava napolje". Sve ove godine mi govorimo istinu, bez želje da se ulagujemo, da lažemo, da se dodvoravamo. Mi govorimo i naglašavamo da nam država pomaže i da nam pomaže Aleksandar Vučić. U Nišu kada uzimamo titulu, ori se protiv predsednika kome 'ne daju titulu', tada je izostalo 'Uprava napolje'... U redu, kad se ori 'Uprava napolje', dok Partizan gubi 4:0 od GAT-a, to je zasluženo. Kada Partizan izgubi od Radnika, to je zasluženo. Ali onda imamo da se i na uspesima viče 'Uprava napolje'".

"Došlo se do toga da deca koja su došla da gledaju Uroševića, Rikarda, Vujačića... skandiraju "Uprava napolje". Možemo reći da su igrači krivi, treneri, uprava... Ali šta se učinilo da do toga dođe? Da li je slađa ta odgovornost uprave ili uspeh tima koji volite? Mi pomenemo da smo dobili pomoć od države, onda idu uvrede na račun predsednika. I nikad ne kažemo to bez osnova, svaki put kažemo kad dobijemo licencu za Evropu, nikad nije rečeno na prazno. Neka misli ko šta hoće, ali ovo je istina", rekao je Milorad Vučelić.