Superliga Srbije

Darko Pančev: Uprava radi odlično, rezultati su zadovoljavajući, verujem u duplu krunu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

18.05.2024 17:01
Darko Pančev veruje da Crvena zvezda može da osvoji duplu krunu MN Press
Darko Pančev veruje da Crvena zvezda može da osvoji duplu krunu

Legenda Crvene zvezde i član šampionske generacije koja se 1991. godine popela "na krov" Evrope, Darko Pančev je govorio o 35. tituli kluba iz Ljutice Bogdana.

Nekada jedan od najboljih napadača u Evropi je pohvalio rad uprave crveno-belih, kao i državu koja pomaže i Zvezdi i Partizanu.

"Uprava odlično radi - Zvezdan Terzić, kao i Mitar Mrkela. Čujemo se s vremena na vreme. Zadovoljan sam načinom na koji rade, puno toga zavisi od njih. Želim da pohvalim državu, koja dosta pomaže i Zvezdi i Partizanu, reč je o klubovima koji su dva najveća sportska brenda u Srbiji. Upravo ta pomoć doprinosi da imaju bolje rezultate i mirniji rad", istakao je Pančev, a prenosi zvaničan sajt kluba.

Bivši igrac Crvene zvezde je pohvalio ekipu koja je osvojili 35. ligašku titulu.

"Pratim Crvenu zvezdu svakodnevno. Nisam sumnjao u Zvezdin tim, znao sam da ćemo i ove godine biti prvaci. Imamo mnogo bolju ekipu od Partizana, kao i od TSC, koji su bili najozbiljniji protivnici. Zvezda je zasluženo i još jednom dominantno osvojila titulu. Čestitam svima na uspehu, želim im da tako nastave. Nadam se da ćemo osvojiti i duplu krunu, očekuje nas meč protiv Vojvodine za nekoliko dana. Igrači moraju biti koncentrisani, ne sme biti opuštanja, očekujemo od njih još jedan trofej", rekao je Pančev.

 

 

Dao je i svoje mišljenje o finalu Kupa Srbije koje čeka crveno-bele. Klub sa stadiona "Rajko Mitić" će odmeriti snage sa Vojvodinom 21. maja na "Lagatoru" u Loznici.

"Zvezda je favorit. Nama se desilo da smo se opustili u sezoni kada smo bili prvaci Evrope, tada smo poraženi u finalu. Smatram da ova generacija Zvezdinih igrača neće ponoviti našu grešku, verujem da će maksimalno ozbiljno pripremiti utakmicu i u tom slučaju nemam dilemu da će podići trofej."

Osvrnuo se Pančev i na izadanja Crvene zvezde u evropskim takmičenjima.

"Zvezda prikazuje fenomenalna izdanja, kako na domaćoj sceni, tako i u Evropi. Nismo imali sreće kada su u pitanju grupe evropskih takmičenja, uvek smo za protivnike imali najbolje timove u tom trenutku. Siguran sam da će se i sreća okrenuti na našu stranu u jednom momentu i da ćemo igrati nokaut fazu takmičenja. Rezultati su zadovoljavajući, čak na nivou Evrope, mislim da se radi dobar posao i samo neka nastave tako", zaključio je Pančev.