Superliga Srbije

Nemanja Stevanović se vratio - Partizanov golman ponovo na treninzima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 17:03
Golman crno-belih, konačno pridružen treninzima prvog tima FK Partizan
Golman crno-belih, konačno pridružen treninzima prvog tima

Partizanov čuvar mreže, Nemanja Stevanović, konačno je spreman da se vrati treninzima posle duge borbe sa koksaki virusom. Ljubimac navijača je bio prinuđen da preskoči čitav drugi deo sezone. a za vreme dugog oporavka, odmenio ga je Miloš Krunić. 

Prvi trening je Nemanja odradio u ponedeljak, a vidno je bio ushićen što ponovo može da stane među stative posle duga tri meseca, i pridruži se svojim saigračima, makar i do kraja sezone Mozzart bet Superlige Srbije u povoju. 

"Nije bilo nimalo jednostavno prihvatiti informaciju ću izgubiti drugi deo sezone. U pitanju je bio ozbiljan virus koji je prouzrokovao upalu srčanog mišića, morao sam ozbiljno da pristupim lečenju i oporavku koje je zahtevalo potpuno mirovanje, što mi nije dalo prostora ni da razmišljam o drugim stvarima. Bio sam maksimalmo disciplinovan kako bih mogao što pre da oporavim organizam i vratim se treninzima. Prvih mesec i po dana je podrazumevalo strogo mirovanje. Kasnije sam mogao malo i da šetam, pa je bilo lakše", pojasnio je Stevanović za sajt Partizana.

FK Partizan

Nemanja Stevanovć u toku oporavka od teškog peha

Zdravstveni problemi su mu potpuno poremetili stil života i navike.

"Nije bilo lako nositi se sa činjenicom da odjednom, posle dva treninga dnevno i sportskog načina života, ne možete maltene ni da šetate. Svi su me podržavali i to mi je davalo snagu. Kada dođe do ovakvih situacija, shvatite da je ipak zdravlje na prvom mestu i onda vam to daje neku snagu da istrajete".

Stevanović ističe privrženost svih članova ekipe, saigrača i ljudi iz stručnog štaba, koji su brinuli o njemu i ohrabrivali ga.

"Jedva sam dočekao da se vratim treninzima i taj prvi trening mi je bio kao da sam prvi put izašao na teren. Napravili smo plan za prvih mesec dana. U tom periodu bi trebalo da vratim telo u optimalan tonus da bih što spremnije dočekao pripreme i naredne izazove", dovršio je Nemanja Stevanović.

 

Standings provided by Sofascore