Superliga Srbije

Crvena zvezda želi da nastavi uspešan niz i protiv Radničkog 1923, Partizan u Humskoj traži prvu pobedu u plej-ofu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 08:49
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana

Crvena zvezda je osvojila titulu i već može da razmišlja o finalu Kupa Srbije i meču sa Vojvodinom.

Za razliku od crveno-belih Radnički 1923 "juri" Evropu i posle poraza od TCS-a u minulom kolu svaki bod im je neophodan za "odbranu" četvrtog mesta.

Ipak, izabranici Vladana Milojevića žele da nastave uspešnu seriju na domaćem terenu i obraduju navijače još jednom pobedom na stadionu "Rajko Mitić". 

 

 

Crveno-beli od dolaska Vladana Milojevića ne znaju za poraz, a bodove su podelili samo u susretima sa večitim rivalom i Vojvodinom. Računajući zvanične utakmice od starta prolećnog dela šampionata, crveno-beli su zabeležili 15 pobeda, uz gol razliku 41:7. 

U poslednjem nadmetanju Zvezde i Radničkog 17. marta, domaći su slavili sa 5:0 i bio je to najubedljiviji poraz Kragujevčana ovog proleća. Da bi došli do neophodnih bodova, moraće izabranici Feđe Dudića da odigraju mnogo bolje nego pre dva meseca na stadionu "Rajko Mitić".

 

 

"Radnički je apsolutno zasluženo tu gde jeste, jer igraju konstantno dobro i ne osciliraju. Imaju prepoznatljiv stil igre od kog ne odustaju, uz sijaset brzih i zanimljivih fudbalera u timu. Ipak, mislim da treba obratiti pažnju na čitav njihov tim, zaista imaju duh i energiju, bodre se međusobno. Što se tiče rezultata iz prethodne utakmice protiv Radničkog, desilo se tako, a sada je novi meč", rekao je Milojević.

Posle pet vezanih poraza (četiri u prvenstvu i jedan u Kupu Srbije) i jednog remija, Partizan, traži pobedu nakon mesec i po dana "posta" i to protiv rasterećene Mladosti u Humskoj.

Poslednji put crno-beli su se radovali protiv Novog Pazara u 29. kolu i od tada ne znaju za trijumf. Lučanci u ovaj meč ulaze bez bilo kakvog pritiska, jer nisu u mogućnosti da stignu ekipe koje se bore za Evropu, pa im sada preostaje samo promocija mladih igrača. 

 

 

Partizan osim što želi da prekine negativan niz, mora do tri boda, jer bi u suprotnom mogao da ostane i bez drugog mesta, s obzirom da se TSC primakao na samo dva boda. 

"Mislim da ovakvo stanje nije samo u poslednjih četiri-pet kola. Možda nas je zavarao remi u derbiju (2:2), jer ko je objektivan, video je da smo u toj utakmici imali izuzetno raspoloženog golmana Acu Jovanovića, koji je učinio sve da odigramo nerešeno. Na stranu sve što se dešavalo na toj utakmici, uz crveni karton za Severinu, od tada smo krenuli sa padom. Potom smo izgubili od Napretka kod kuće, pa u Lučanima se izvadili u poslednjim momentima, a oni imali strašne šanse kod 1:0", rekao je Albert Nađ.

 

 

Partizan je osvojio samo bod u prethodnih pet kola, a zna novi šef struke crno-belih i zbog čega je to tako.

"Ova situacija dugo traje. Imali smo i pozitivnih rezultata, ali smo i u njima dosta patili. Kao protiv Voždovca i u prvenstvu i u Kupu. Ostvarili smo pobede i to nas je zavaravalo. Protiv Radnika, koji je bio u istom ovakvom momentu kao Napredak, smo isto patili, VAR je poništio njima penal, a ko zna šta bi bilo da smo primili gol.Ne vidim da je to problem discipline ili manjka želje. Igračima pobeda donosi mnogo više nego svima nama. Partizan će uvek da napada, ali da bi napadao, moraš dobro da se braniš. To ćemo probati što pre da rešimo. Ima napretka u ofanzivnom smislu, ali je problem defanzivna transformacija", zaključio je Nađ.


Mozzart Bet Supelriga, 35. kolo

nedelja

TSC - Čukarički 14.30 (A1P)
Partizan - Mladost 16.30 (A1P)
Crvena zvezda - Radnički 1923 18.30 (A1P)
Vojvodina - Napredak 19.30 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore