Superliga Srbije

Šahtjor pobedom protiv Zorje udaljio prvaka Srbije od direktnog plasmana u Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 07:54
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Ne baš tako dobre vesti za Crvenu zvezdu stižu iz Ukrajine. Fudbaleri Šahtjora sinoć su pobedili Zorju sa 2:1 u 25. kolu Premijer lige Ukrajine. Šta to konkretno znači za izabranike Vladana Milojevića i kakve veze imaju crveno-beli sa najboljim timom pomenute zemlje? 

Sa nova tri boda tim iz Donjecka je glavnom rivalu Dinamu iz Kijeva "pobegao" na četiri boda, a to klubu iz Ljutice Bogdana koju predvodi Vladan Milojević nikako ne odgovara, jer u slučaju da Šahtjor osvoji titulu u Ukrajini, to će se odraziti i na crveno-bele, a ulog je direktan plasman u Ligu šampiona.

 

 

Kao što je poznato naredne sezone poslednje direktno mesto ne popunjava prvak 11. zemlje na UEFA nacionalnoj listi, već ekipa sa najvećim koeficijentom koji je bio šampion, a mora da ide u kvalifikacije.

Da bi Crvena zvezda stigla do ovog mesta potebno je da se poklope neke kockice, odnosno ispuni nekoliko uslova u šampionatima drugih zemalja. Pored crveno-belih na ovo mesto pretenduju Šahtjor (Ukrajina), Dinamo (Hrvatska), Slavija (Češka) i Kopenhagen (Danska), kao i predstavnici Grčke PAOK i Olimpijakos.

Šahtjor je klub sa najvećim koeficijentom (63.000) i ukoliko osvaji titulu u Ukrajini jasno je da će Crvena zvezda morati u kvalifikacije za elitno UEFA takmičenje.

Do kraja prvenstva Ukrajine ostalo je još pet kola, ali Dinamo i Šahtjor imaju po utakmicu manje, odnosno čeka ih šest mečeva. 

Kako sada stvari stoje prvak Srbije će najverovatnije u plej-of i tamo je povlašćen, a ukoliko uspe da u dvomeču prođe, žreb bi crveno-beli za novu Lige šampiona čekali iz trećeg šešira.