Superliga Srbije

Milojević nije želeo da priča o suđenju: Ali jeste o Kataiu, Krasou i kvalitetima Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 21:58
Vladan Milojević MN Press
Vladan Milojević

Treći put u aprilu Vladan Milojević je sa Crvenom zvezdom izvojevao pobedu protiv Partizana. Iako je imao dovoljno razloga za zadovoljstvo, šef struke crveno-belih video je i mnoge mane u svom timu. 

Istakao je Milojević da će u narednim danima uraditi analizu sa igračima,pre svega zbog lako primljenih golova. 

"Imalo je šta da se vidi u derbiju. Kompletno kolo u srpskom fudbalu je bilo dobro. Uprkos svemu mogu da budem zadovoljan. Čestitam svima, pa i Partizanu, borili su se. Ove derbi utakmice su na nivou evropskih,važno mi je da smo imali snage, verovali smo u preokret. Rekao sam igračima na poluvremnu da nemamo pravo da odustajemo i nismo. Kroz posed smo kontrolisali utakmicu. Ne znam koliko smo šansi pormašili, ali je evidentno da imamo probem da damo gol, a to je bit fudbala, da se zatrese mreža rivala. Došli smo u situaciji, gde smo imali zatvoreni Partizan koji je imao pozitivan rezultatom, a opet smo iz napše gluposti primili gol. Ne znam zašto takve golove primamo. To ne bi smelo. Verovali smo i zaslužeo smo pobedili. Ova utakmica je zatvorena za nas. Sledeća je možda i najbiotnija od starta sezone", istakao je Vladan Milojević. 

Gde je problem, zbog čega igrači Crvene zvezde ne uspevaju da daju gol iz dobrih akcija?

"Ne znam. Drago mi je što pravimo šansi, ali ima tu svega, nedostatak koncentracije, loš trenutak odluke udarca po lopti. Na treningu dobro radimo, hoću da verujem da nas neće. Ne znam kako to da objasnim. Probaćemo to da ispravimo greške". 

Da li su igrači opušteno ušli u ovaj meč?

"Nemam ja mnogo zamerki na igru. Rekao sam i pre meča da nema faovrita u ovom meču. Ovo su posebne utakmice i ovde nema nikad favorita. To su utakmice za gušt. Mi smo dominirali, to smo želeli. A kad smo prilmili gol, nailazili smo na jako dobru odbranu Patizana"

Partizan se žalio na suđenje?

"Neću to da kometarišem,želim da pričam o fudbalu"

Čini se kao da je igračima Zvezde nedostajala energija?

"Nije to u pitanju. Partizan je došao u bodovnom zastatku, ali sa ovom utakmicom je bilo da se vraća ili ne u život. Došli su da odigraju, da ne izgube, pobede i to su te derbi utakmice. Igrali su požrtvovano, borili se, kao i mi. Paritzan ima veliki potencijal u napadu. Dali su gol, iskoristili našu nesmotrenost. Kontrolisali su utakmicu sa dva defanzivna vezna, gore su svi bili iza lopte, bili su deisciplinovani". 

Izgleda da bez pomoći Aleksandra Kataija nije moglo?

"Sale je veliki profesionalac. Plemenit i dobar fudbaler. Želeo bih ga što duže u našem timu, melem je za navijače. Dosta je patio, ali bih ga pohvalio. Ima veliku želju da igra. Obavili smo iskren razgovor, video sam veliku želju u njegovim očima da nam pomogne. Ugoor je domen upave, voleo bih da ostane". 

Da li je Uroš Sremčević mogao da dobije šansu?

"Imaće prostora svi da igraju. Biram šta nam je najbolji izbor za određenu utakmicu. Ajde, da pričamo o igračima koji su igrali. Nije pošteno da ne spomenem Stamenića koji je odigrao možda i najbolju utakmicu"

Da li će vam ova tri derbija biti putokaza za prelazni rok i kako ćete ispraviti nedostatke u igri?

"Svaka ekipa ima svojih nedostataka. Mene sada interesuje naredna utakmica i derbi sa Partizanom. Ostalo je još 18 bodova u prvenstvu, plus polufinale Kupa Srbije. Što se tiče prvog dela pitanja, jako dobro poznajem moje igrače, tako da ne razmišljam o prelaznm roku. 

Kraso malo igra, ali se vidi da je plemenit igrač, kako mu naći mesto?

"Jeste, to je tačno, dobar je igrač. Pohvalio bih ga za rad na terenizima. Imam divan stručni štab, probaćemo zajednički da Filipu nađemo minute. Kraso daje maksimum koliko god da dobije šansu na terenu i to me raduje", zaključio je Milojević.