Superliga Srbije

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Morali smo da kontrolišemo utakmicu, ono što je dobro jeste da nikada ne odustajemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 20:06
Vladan Milojević i Albert Nađ MN Press
Vladan Milojević i Albert Nađ

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde posle utakmice sa Partizanom imao je više razloga za zadovoljstvo. 

Crveno-beli su u 173. "večitom derbiju" slavili golovima u finišu utakmice, iako su imali minus od jednog gola sve do 89. minuta utakmice.

"Morali smo da kontrolišemo utakmicu kroz rezultat, kao i onu prethodnu. A, opet smo došli u situaciju da jurimo rezultat. To mi nije jasno kako nam se dešava, ali dobor to je za neku analizu. Teško je igrati, kada ste u minusu.  Partizan je prvi došao do gola, čekao nas je u niskom bloku, a mi smo morali da se otvorimo. Bilo je tu dosta prostora, a crno-beli sa brzim igračima znaju to da iskoriste. Glazer je već u ranoj fazi meča odbranio jedan šut. Nadam se da ćemo na greškama da naučimo. Sve golove koje primimo su proizvod naših grešaka i loših odluka, što je neshvatljivo na ovom nivou i na utakmici ovog tipa. Na nekim drugim možda i nećete biti kažnjeni, ali na derbiju sigurno hoćete", rekao je Milojević.
 
Napadala je Zvezda, nije odustajala i na kraju je došlo do preokreta. 
 
"Ne odustajemo mi nikad. Naterali smo Partizan da se povuče u niski blok i da se brani, te igra na kontre i koristi brze igrače. Moramo da razgovaramo i da vidimo zašto pravimo greške. Sutra nas čeka analiza.
 
Ostaje žal za propuštenim pansama, a bilo ih je na utakmici.

Ne mogu da verujem iz kakvih šansi ne možemo da damo gol. Derbi je bio sadržajan, čestitam mojim igračim, kao i Partizanu. Navijači su imali šta da vide. Bilo je dosta golova na svim terenima, imalo je šta da se vidi u Superligi. 

Za četiri dana sledi novi derbi, ali ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije.

"Ove utakmice su kao evropske. Drugačije je kad morate da juite rezultat, a drugačije kad imate prednost. Partizan je tražio špansu u brzim igračima, mi smo napadali. Ono što je dobro mi ne odustajemo, moramo da se borimo, to nam je dala istorija, tradicija, to zahteva Crvena zvezda. Mi moramo da izađemo i da se borimo, a mi smo to učinili", zaključio je Milojević.