Superliga Srbije

Milojević: Nikad nisam rekao da smo favoriti, verujem FSS i sudijama

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

19.04.2024 15:32
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde MN Press
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

Crvena zvezda ulazi u 173. "večiti derbi" sa plus sedam bodova, međutim u Ljutice Bodana nemaju nameru da kalkulišu protiv najvećeg rivala, jer, ipak je ovo utakmica prestiža, tradicije. 

Nema sumnje da će i sutra na terenu i tribinama biti istinska koncentracija emocija, od besa do euforije, čarke, povišeni adrenalin, jer ovo je ipak, najveća utakmica srpskog fudbala.


Vladan Milojević, trener Crvene zvezde pred duel sa Partizanom je istakao:    

"Iskren da budem, rekao sam i igračima ulazimo u fazu mini prvenstva, gde je 21 bod u igri.. Imaćemo dosta teških utakmica, podjednake kao "večiti derbi". Što se tiče Partizana. Nema nikakvih tajni između nas. To je jedna utakmica, praznik fudbala. Nadam se da ćemo odigrati meč dostojan derbija, u kojoj će to meri biti, to ćemo videti", rekao je Vladan Milojević. 

Da li ćete praviti neke kalkulacije, ipak je posle ovog onaj važniji derbi u polufinalu Kupa Srbije?

"Ovde imamo tri različita takmičenja. Regularan deo prvenstva, plej-of i Kup Srbije. Za mene je prva naredna utakmica najvažnija. Imamo nekih problema i neodoumica, videćemo danas na treningu u kom ćemo sastav izaći sutra". 

Po vašem dolasku Zvezda je igrala mnogo bolje, ali kao da je došlo do malog opuštanja, zbog čega?

"Jedno je nešto što se radi, a drugo što se vidi na terenu. Ipak, ne igra se fudbal samostalno, imate i rivala. Ne izlazite na teren da odradite svoj performans i da vam onda za to publika aplaudira. Kao što sam rekao tu je i protivnik.  Partizan je veliki klub, rade ozbiljno, sigurno danas niko ništa neimprovizuje. Utakmice su nešto sasvim drugo od treninga. Možda je fudbal jedni sport gde se vezujemo za igru. Trdimo se sa naše strane da imamo pored igre i pozitivan rezutat. Mi bismo voleli da imamo i igru i rezultat, ali to zavisi od protivnika". 

Da li je Crvena zvezda favorit u sutrašnjoj utakmici?

"Nikad nisam rekao da je moja ekipa favori, to su stvari za navijače, novinare. Ovo je za mene početak jednog mini takmičenja. Misli su mi u plej-ofu. U bilo kojoj utakmici nije prikladno pričati ko je favorit. Svaka ekipa bez obzira gde je na tabeli, kad počne utakmica rezultat je 0:0". 

Zvezda je bez pobede ove sezone u derbiju, da li to opterećuje vaše igrače? 

"Svtvorila slika da je derbi neko posebno takmičenje. Kada neko osvoji titilu i ne pobedi u derbiju, ispadne da je ova druga ekipa bolja, a to nema veze. Ne ulazim u sve to, nemam opterećenje da pobedimo. Igramo protiv "večitog rivala", uvek ih resprektujemo. Na nama je da se pripremimo i fokusiramo na utakmicu, i da odradimo što radimo na treningu. Imamo sportski pravi pritisak pred ovu utakmicu, kao i uvek, protiv ekipe koju respekutujemo, poštujemo, kao i sve ostale ekipe. Znamo šta je ulog". 

Kako komentarišete to što je FSS ponovo odredio Pavla Ilića da sudi?

"Nema šta da kometarišem, ne bavim se time ko će da sudi. Postoji poverenje u FSS. Mnogo toga nije pravedno prema tim ljudima. U ovim trenutku sudije treba rastertiti, da fokus ne bude na njima, već na igračima... I, ne samo sutra, već uopšteno. Imam poverenje u sve sudije, kakvi su takvi su, oni su naši. Baš kao i trener,i igrač, i tereni. Mnogo više bi benefita imali kada bismo im davali podršku, nego što smo negativni. Ne mislim samo na sudije, već na sve ukupno", zaključio je Milojević.