Superliga Srbije

Miloš Vazura "zakucao" Alberta Nađa na klupu u 173. "večitom derbiju": Direktor Partizana rešio dilemu, ali i potvrdio loš odnos Duljaja i pomoćnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 09:17
Albert Nađ, pomoćni trener FK Partizan, zameniće Igora Duljaja u 173. večitom derbiju MN Press
Albert Nađ, pomoćni trener FK Partizan, zameniće Igora Duljaja u 173. večitom derbiju

U Partizanu se gomilaju problemi ovih dana, jer je poraz od Čukaričkog spustio crno-bele na (pre)velikih sedam bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu, plus je trener Igor Duljaj zbog novog žutog kartona izgubio pravo da vodi tim u 173. "večitom derbiju", a njegov pomoćnik Albert Nađ odbio da zameni šefa stručnog štaba 20. aprila. Poslednji je ipak rešen, jer je generalni direktor Miloš Vazura javno "postavio" Nađa na klupu tokom duela sa šampionom. 

Prema njegovim rečima, nema govora da će neko drugi komandovati "parnim valjkom" kraj aut linije, a ne čovek čije su pravo i obaveza da prvi uskoči u "odelo" prvog čoveka stručnog štaba. 

"Dobro ste me čuli... Nađ, legenda Partizana", nedovosmislen je Vazura u odgovoru na pitanje Sportskog Žurnala ko će biti trener Partizana u meču koji bi definitivno mogao da promoviše crveno-bele u novog (starog) predstavnika Srbije u borbi za Ligu šampiona. 

Na istom mestu, visoki funkcioner kluba iz Humske potrdio je loše relacije između nekadašnjih saigrača, već neko vreme upućenih jedan na drugog na treninzima i mečevima sadašnje generacije crno-belih. 

"Nije tajna: privatni odnos Alberta i Igora i pre profesionalne trenerske ’saradnje’ iskliznuo je iz ’šina prijateljstva’, otud... Nedostajala je samo žiška za obostrani izliv ’artiljerijskog’ repertoara".

Ipak, neke stvari moraju da se znaju i poštuju kada je u pitanju rad u Partizanu, pa Nađ hteo ne hteo mora da se lati posla. 

"Razgovarao sam sa Nađom, zaposlen je u Partizanu i shodno ulozi prvog pomoćnika zadatak mu je da u odsustvu Duljaja bude trener u večitom derbiju. Prihvatio je".

Vazura tvrdi da Duljaj nije imao ništa protiv takvog raspleta, mada se navodno javno posvađao sa svojim privremenim naslednikom dan posle poraza od Čukaričkog. 

"Složio se, otpočetka je bio za tu varijantu", rekao je Vazura za Žurnal i dodao da će danas sesti sa obojicom da i definizivno reši konflikt.

Partizan će posle utakmice 1. kola doigravanja Mozzart Bet Superlige Srbije, već u sredu na Zvezdu i u Kupu Srbije

Standings provided by Sofascore