Superliga Srbije

(VIDEO) Ivanović produbio bodovni jaz između Partizana i Crvene zvezde: Golgeter Čukaričkog "presudio" bivšem klubu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 21:25
fudbaleri Partizana i Čukaričkog MN Press
fudbaleri Partizana i Čukaričkog

Otišao je Partizan na Banovo brdo s idejom da s nova tri boda ostane na prihvatljivoj distanci u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu pred 173. "večiti derbi", 20. aprila na stadionu branioca titule, ali je Čukarički u vrlo uzbudljivom meču pred početak plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije izbacio "parni valjak" iz koloseka - 3:2 (1:0).

Međutim, nije četvrti poraz u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige Srbije jedina muka crno-belih pred start doigravanja,  jer na isti mora bez (previše puta) "požutelog" trenera Igora Duljaja, a vrlo moguće i bez golmana Aleksandra Jovanovića, pošto ga je povreda večeras već u prvom poluvremenu "izvela" sa terena. 

Da će se nastaviti košmarna gostujuća iskustva crno-belih u gradskom derbiju, ovog puta obučenih u rezervnu opremu, dalo se naslutiti već u 2. minutu, kada je Jovanović dobio udarac u levo koleno, zbog čega je pre pauze morao da ustupi rukavice Milošu Kruniću. 

Imali su gosti prvih 20-ak minuta nešto više od igre, ali je domaćin vremenom pojačavao pritisak i bio sve agresivniji i konkretniji u nastojanju da izbegne treći vezani prvenstveni meč bez pobede, odnosno iskupi se za nedavnu eliminaciju od Vojvodine iz Kupa Srbije. 

Trud se "brđanima" isplatio već u 28. minutu. Na kraju lepe kacije koja je pokazala ofanzivni potencijal Čuke, ali i razgolitila defanzivne slabosti Partizana. Vinisijus Melo bio je glavni "izvođač radova". Čukin Brazilac je ukrasio odličnu akciju, u kojoj je Đorđe Ivanović centrirao sa desnog boka, kapiten Marko Docić maestralno je prosledio loptu dalje, a Južnoamerikanac udarcem iz okreta zatresao mrežu.

 

 

Pomenuti asistent "zatvorio" je meč u ranoj fazi drugog poluvremena. Sevnula je brza kontra izabranika Gorana Stanića, pred njen kraj Luka Adžić sjajno je uposlio Ivanovića, a bivši igrač tima iz Humske vešto grudima primio dodavanje, pa šutem levicom ponovo se pokazao kobnim za bivši klub. (51). Ili se činilo tako... 

 

 

Partizan je digao glavu u nastavku i s nekoliko novajlija na terenu krenuo da pritiska rivala, ulazio je u šanse i promašivao, a onda u dva minuta poništio zaostatak. Prvo Ksander Severina (90), levicom iz prve izvan kaznenog prostora, a onda i Samed Baždar (91), udarcem iskosa i izbliza, vratili su crno-bele u život, dajući nadu "grobarima" na tribinama da ipak mogu da prisustvuju veleobrtu.

 

 

 

 

I taman kada se činilo da će se lopta još neki put zakoprcati u mreži slabije rangiranog Čukaričkog, Ivanović je uzvratio i zadao fatalni udarac. Jeste Bojica Nikčević bio zadnji strelac, ali ga je junakom tačnim centaršutem učinio upravo Đorđe Ivanović. Za erupciju oduševljenja u njegovom timu (94).

 

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)

Stadion Čukaričkog

Sudija: Ilić Milan

Strelci: Melo 28. minut, Ivanović 51, Nikčević 94 - Severina 90, Baždar 91. 

Žuti kartoni: Docić, Ivanović (Čukarički), Antić (Partizan)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Samurović - Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić - Sisoko, Docić - Ivanović, Miladinović, Adžić - Vinisijus

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović (od 39. Krunić) - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Kastiljo (od 46. Nikolić), Kanute (od 57. Ovusu) - Kalulu (od 57. Severina), Zahid, Goh (od 63. Natho) - Baždar

 

Mozzart BET Superliga Srbije, 30. kolo 

nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)
/Hajdarević 11, Duronjić 88)

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)
/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar 3:0 (1:0)
/Ivanić 45, Endiaje 72, Olajinka 86/

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)
/Melo 28, Ivanović 51, Nikčević 94 - Severina 90, Baždar 91/

ponedeljak

Novi Pazar – Radnički 16.00 (A1P)
Mladost – IMT 18.00 (A1P)
Spartak – Javor 18.00 (A2P)
Voždovac – Radnički 1923 20.00 (AS3)

 

Standings provided by Sofascore