Superliga Srbije

Istorija u Kragujevcu: Radnički 1923 prvi put u polufinalu Kupa Srbije posle pobede protiv Novog Pazara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 17:54
Kilian Bevis, strelac prvog gola za Radnički 1923 MN Press
Kilian Bevis, strelac prvog gola za Radnički 1923

Poznati su svi polufinalsiti Kupa Srbije. Crvenoj zvezdi, Partizanu i Vojvodini, danas se pridružio i Radnički 1923. Ovo je za tim iz srca Šumadije ujedno i prvi istorijski plasman među četiri najbolje ekipe u masovnijem srpskom takmičenju. 

Kragujevčani su pred više od 10.000 navijača na stadionu "Čika Dača" savladali Novi Pazar sa 3:1  (2:0). Strelci za Radnički 1923 bili su Bevis u 30, Vidosavljević (iz jedanaesterca) u 35. i Ortiz u 90+8 , dok je za goste pogodio Srećković u 73. minutu.

Već na startu utakmice dalo se naslutiti da će tim iz Šumadije u završnicu masovnijeg srpskog takmičenja, mada su prvu šansu imali gosti preko Adema Ljajića u 10. minutu. Ipak, šut bivšeg reprezentativca Srbije završio je pored gola. 

U 22. minutu mogao je Sahli da dovede Radnički do prednosti, ali je sa pet metara šutirao pored gola. Ipak, erupcija oduševljenja na stadionu "Čika Dača" usledila je osam minuta kasnije. Bevis je odlično istrčao kontru, a zatim je pored jednog igrača Novog Pazara šutirao sa jedanaest metara i pogodio mrežu Mirković za 1:0. 

Mogao je Bevis i pet minuta ranije da donese prednost svom timu, ipak tada je sa pet metara šutirao pored gola. 
Već u 35. minutu na semaforu je pisalo 2:0. Islamovića je lopta pogodila u ruku, a sudija Trifković je pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Milutin Vidosavljević. 

Do kraja prvog poluvremena, Novi Pazar je pokušavao preko Ljajića uglavnom da dođe bar do gola, ali promene nije bilo.

Kragujevčani su nastavili da diktiraju tempo, ali izabranici Feđe Dudića, nisu imali dovoljno koncentracije u završnici akcija, što su u 73. minutu kaznili fudbaleri Novog Pazara. Posle brze kontre i centaršuta sa desne strane, Šćepović je petom loptu prosledio do Nikole Srećkovića, koji je sa jedanaest metara "zakucao" loptu pod prečku 2:1. 

U finišu meča na stadionu "Čika Dača" viđeno je i nekoliko incidenata, van terena je morao i trener domaćih Feđa Dudić, pa je sudija produžio utakmicu za čak devet minuta. 

Nastavio je Radnički 1923 i u nadoknadi da napada, a minut pre kraja meča Dilan Ortiz je posle centaršuta sa desne strane pogodio za 3:1.

Polufinale Kupa Srbije je zakazano za sredu 24. aprila. Domaćin je ekipa koja bude prva uzvučena na žrebu.

Podsetimo, trofej u masovnijem srpskom takmičenju bi mogao da ima ogroman značaj pre svega za Vojvodinu i Radnički 1923, jer donosi plej-of za Ligu Evrope ili siguran plasman u Ligu konferencija.

Finale Kupa Srbije bi trebalo da se odigra 23. maja, još uvek nezvanično na stadionu "Lagator" u Loznici.