Superliga Srbije

Zvezda, Partizan i TSC sigurni na prve tri pozicije, Čukaričkom najteže, Radničkom 1923 malo lakše u borbi za četvrto mesto pred plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 14:25
Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju na Banovom brdu MN Press
Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju na Banovom brdu

Kolo pre kraja regularnog dela takmičenja, poznato je kako će se podeliti Superliga Srbije.

Najboljih osam klubova, elitnog društva, odnosno plej-of će igrati: Crvena zvezda, Partizan, TSC, Vojvodina, Radnički 1923, Čukarički, Mladost Lučani i Napredak.

Posle lošeg početka prolećnog dela sezone u plej-autu, odnosno za opstanak će se boriti Novi Pazar,  iako je ova ekipa bila na pragu izlaska na evropsku scenu. To je i najveće iznenađenje, jer je pomenuti klub na kraju jesenjeg dela sezone delio četvrto mesto sa Čukaričkim. Uz plavo-bele, koji sa Sumom, Ljajićem, Mirkovićem i ostalim asovima ne bi trebalo da strepe za status u superligaškom društvu, za ostanak u eliti će igrati: Radnički Niš, Spartak, Voždovac, IMT, Javor, Železničar i Radnik.

U ovoj grupi Radnik je praktično već sad putnik u niži rang takmičenja, dok će svi ostali težiti da izbegnu 15. mesto koje vodi u Prvu ligu.

Za sada je na toj poziciji Železničar, a situacija za Pančevce je još komplikovanija, jer u 30. kolu igraju protiv lidera prvenstva Crvene zvezde. To dodatno stvara problem izabranicima Siniše Dobrašinovića pred početak plej-auta, jer bi glavni konkurenti u borbi za opstanak u slučaju da ostvare pobede mogli da naprave osetnu prednost.

Kada je reč o plej-ofu, prve tri pozicije zagarantovane su već za Crvenu zvezdu, Partizan i TSC. Borba za četvrto mesto svakako će biti najinteresantnija, a za ovu poziciju u trci su čak tri kluba, Vojvodina, Radnički 1923 i Čukarički, mada ni Mladost iz Lučana nije daleko.  

 

 

Od pomenute četiri ekipe, svakako da Čukarički ima najteži raspored, jer u 30. kolu na Banovom brdu dočekuje Partizan. U istoj situaciji ova dva kluba našla su se i prošle sezone, samo je tada ulog bio mnogo veći. „Brđani“ su tada u dvomeču (prva utakmica prekinuta), odnosno ponovljenoj utakmici 30. kola savladali Partizan sa 1:0 i sa bolje pozicije ušli u plej-of. Ove dve ekipe zatim su se sastale odmah i u prvom kolu doigravanja, a opet su bili uspešniji fudbaleri Čukaričkog. Upravo ovi mečevi daju nadu belo-crnima, da mogu do značajna tri boda protiv Partizana. Ipak, pitaju se i drugi.

Vojvodina igra protiv TSC-a na domaćem terenu. Topolčani su rešili sve brige oko trećeg mesta i mogu da odmore igrače pred plej-of, dok će Novosađani nešto „umorniji“ dočekati poslednju utakmicu ligaškog dela sezone, jer sutra sa glavnim konkurentom (Čukaričkim) za četvrto mesto igraju i u četvrtfinalu Kupa Srbije.

U poslednjem meču u Bačkoj Topoli, Vojvodina je slavila protiv TSC-a, ali je poznato da tim Žarka Lazetića ove sezone bolje igra u gostima i jedini su tim bez poraza na terenu rivala.

Na papiru najlakši raspored ima Radnički 1923, koji se sastaje sa Voždovcem u Beogradu. Za razliku od jesenjeg dela, kada su sa Markom Savićem igrali odlično, „zmajevi“ su pokvarili učinak u nastavku sezone. Radnički 1923 je pak imao „mučnu“ jesen, bio je dugo na dnu tabele, da bi se dolaskom Feđe Dudića ekipa iz Kragujevca vinula u sam vrh i došla na korak od Evrope.

 

 

Doigravanje u Superligi počinje 20. aprila.

 

Superliga Srbije 30. kolo

nedelja

Napredak – Radnik   16:30

Vojvodina – TSC 16:30

Crvena zvezda – Železničar 17:00

Čukarički – Partizan 19:15

 

ponedeljak

Novi Pazar - Radnički N. 16:00

Mladost – IMT 18:00

Spartak Žk - Javor-Matis 18:00

Voždovac - Radnički 1923 20:00

 

Standings provided by Sofascore