Superliga Srbije

Aleksandar Katai "juri" Darka Pančeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 14:13
Aleksandar Katai, dvostruki strelac za Crvenu zvezdu protiv Radnika u Surdulici MN Press
Aleksandar Katai, dvostruki strelac za Crvenu zvezdu protiv Radnika u Surdulici

Kad ne ide tu je Aleksandar Katai. Upravo tako bilo je juče i u Surdulici, gde je "desetka" crveno-belih ponovo bila na visini zadatka sa dva pogotka protiv Radnika.

Aleksandar Katai je postigao 110 golova u dresu Crvene zvezde, pa je tako prestigao legendarnog Rajka Mitića na večnoj listi strelaca kluba iz Ljutice Bogdana. Time je Magiko još dublje urezao svoje ime u istoriju srpskog velikana.

Trenutak inspiracije igra krucijalnu ulogu kod majstora fudbala, taj momenat kada "magija" dođe do izražaja i "začara" protivničke defanzivce, matira golmane, a publiku obasja svetlošću, fudbaler rođen u Srbobranu 1991. godine uradio je čak 110 puta. 

Esencija fudbalske veštine Aleksandra Kataija se ogleda u vidu raznih segmenata igre, od vrhunske realizacije, igre glavom, pregleda igre, završnog pasa, driblinga, kretnje, igre leđima, prvog koraka, tehnike i kontrole lopte - jednostavno to je fudbalska inteligencija. 

Sada već iskusni fudbaler je prvi put u dresu Zvezde mrežu rivala zatresao u ranu jesen 2014. godine protiv OFK Beograda na asistenciju Nejca Pečnika. Od tada Katai je postigao 87 pogodaka u Superligi Srbije, sedam u nacionalnom kupu i 16 računajući sve evropske utakmice.

 

 

Zanimljivo da je golove postigao protiv svih superligaša protiv kojih je igrao, a najefikasniji je protiv niškog Radničkog kojem je dao čak 12 pogodaka. Večiti derbiji su sinonim za veštog driblera, koji je protiv Partizana postigao šest golova i direktno donosio Zvezdi trofeje. Pamte se zauvek majstorije na međunarodnoj sceni protiv Valete, Ludogoreca, Sasuola, Kairata, Ararata, Kluža, Slovana, Genta, Brage, Ferencvaroša, Trabzona i Mančester Sitija. 

Kada su u pitanju golovi na evropskoj sceni, nedodirljiv je Zoran Filipović sa 28 golova, Bora Kostić i Dušan Savić su zabeleži 20 pogodaka, sledeći je Nikola Žigić sa 17, dok Katai sa 16 zauzima četvrto mesto. Na večnoj listi strelaca je osmi sa 110 golova, a ispred je Darko Pančev sa 116, pa će desetka našeg kluba imati priliku da u narednom periodu prestigne čuvenog centarfora. 

Na kontu Katai ima četiri šampionske titule i tri trofeja Kupa Srbije, grupnu fazu Lige šampiona, tri grupne faze Lige Evrope i dve nokaut faze, a tu je i evropsko proleće u maju posle 30 godina. 

Novu "magiju" Aleksandar Katai ima priliku da pokaže već u sredu u Kupu Srbije od 19.00 časova kada na najveći srpski stadion stiže OFK Vršac.