Superliga Srbije

Het-trik Ljajića nije bio dovoljan: TSC nastavlja da melje rivale, pobednički niz nastavljen i protiv Novog Pazara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 18:28
Fudbaleri TSC-a, slavili su u Novom Pazaru MN Press
Fudbaleri TSC-a, slavili su u Novom Pazaru

Čak ni tri gola Adema Ljajića, nisu bila dovoljna za slavlje domaćeg tima protiv TSC-a. Tim iz Bačke Topole nema nameru da stane. Iako su daleko odmakli timovima na pozicijama četiri i pet, fudbaleri TSC-a, pod vođstvom Žarka Lazetića jednostavno iz kola u kolo "melju" rivale. Početak utakmice nagoveštavao je neizvesnost do poslednjeg minuta meča, međutim potrudio se Ivan Milosavljević da sa dva brza gola u nastavku utakmice sruši snove Novog Pazara. Bio je ovo treći vezani poraz ekipe koja se do juče borila za izlazak na evropsku scenu, dok je TSC došao do desete pobede u gostima. Zanimljivo tim iz Bačke Topole ove sezone nije iskusio poraz van svoje kuće.  

Fantastično prvo poluvreme odigrali su Novi Pazar i TSC. Prava goleada viđena je u samo 15 minuta. Poveli su gosti već u 9. minutu. Stanić je video mladog reprezentativca Miloša Pantovića koji je iskoristio prazan prostor, odnosno "rupu" u odbranih domaćih, a onda je prihvatio loptu i sa šesnaest metara šutirao po sredini gola. Ništa tu nije mogao Mirković, lopta je otišla iza njegovih leđa - 0:1.

Nije, međutim radost gostiju iz Bačke Topole dugo trajala. Samo dva minuta kasnije najbolji igrač Novog Pazara izjednačio je rezultat. Islamović je dodao loptu do Adema Ljajića. Usledio je dribling nekadašnjeg reprezentativca, iskosa na levoj strani, a onda i precizan šut. Lopta je otišla pod prečku, a paradom je Ilić samo ulepšao pogodak - 1:1. 

Usledio je totalni preokret. Već u 15. minutu sudija Milan Mitić, pokazao je na belu tačku, posle prekršaja golmana Veljka Ilića nad Markom Šćepovićem. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Adem Ljajić - 2:1. 

Nisu se predavali gosti iz Bačke Topole. Ulsedili su kontinuirani napadi prema golu Mirkovića, a u 24. minutu, TSC je uspeo da probije bedem.Ćirković je odlično prošao po levoj strani i sa sedam metara šutirao, lopta je otišla pored golmana domaćih za 2:2.

Revija fantastičnih golova nastavljena je i u drugom poluvremenu. Čekao je čak deset utakmica Ivan Milosavljević da postigne gol za TSC. a onda je za samo četiri minuta uspeo čak dva. Prvo je u 50. minutu pobegao odbrani Novog Pazara, a onda je raspalio po lopti sa ivice šesnaest metara malo iskosa sa desne strane i smestio loptu pod prečku za - 2:3.

Samo četiri minuta kasnije, TSC je stigao i do četvrtog gola. Strelac iz slobodnog udarca bio je Ivan Milosavljević. Video je prvotimac gostiju da nije dobro postavljen živi zid gostiju, namestio je loptu na osamnaest metara, a onda je šutirao snažno i poslao loptu iza leđa Mirkovića - 2:4.

Nije imao šta da čeka trener Novog Pazara, Dragan Žarković, pa je već u 57. minutu uveo i Sumu. Na sve ili ništa morali su domaći. 

Kako je vreme odmicalo sve manje nade je bilo za domaće da će doći do preokreta. U 88. minutu Novi Pazar je ostao sa igračem manje, jer je Anan zaradio crveni karton, posle prekršaja nad Šošem. 

Kada su svi očekivali kraj, usledila je još jedna majstorija Adema Ljajića. Golom iz slobodnog udarca, bivši reprezentativac je upotpunio odličnu igru, ali samo za konačnih - 3:4.

Novi Pazar gostuje u narednom kolu Partizanu u Humskoj, dok će TSC u derbiju kola ugostiti Čukarički.

Mozzart Bet Superliga, 28. kolo

utorak

Novi Pazar – TSC 3:4 (2:2)

/Ljajić 11, 15 p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 50, 54/
Vojvodina – Čukarički 18.30 (A1P)
Železničar – Radnik 19.00 (A2P)

sreda

Mladost – Radnički 1923 16.30 (A3P)
Voždovac – Partizan 16.55 (A1P)
Spartak – Radnički 18.30 (A2P)
Crvena zvezda – IMT 19.00 (A1P)

četvrtak

Napredak – Javor 17.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore