Superliga Srbije

Siniša Dobrašinović preuzeo Železničar iz Pančeva

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

20.03.2024 15:50
Siniša Dobrašinović, novi trener Železničara MN Press
Siniša Dobrašinović, novi trener Železničara

Fudbaleri Železničara iz Pančeva dobili su novog šefa struke. Nenada Mijailovića na klupi je nasledio Siniša Dobrašinović, koji je na početku sezone radio u Novom Pazaru. Sa ovom ekipom je jesenji deo završio na četrtom mestu sa 29 bodova. Inače, na promenu trenera uprava Železničara se odlučila posle poraza od Javora u Pančevu (0:1).

Novi šef stručnog štaba je rođen 1977. godine u Beranama, a iza sebe ima bogatu igračku i trenersku karijeru. Igrao je za Lokeren, Apolon, Omoniju i Anortozis sa kojim je nastupao i u grupnoj fazi Lige šampiona. 

Od 2009. do 2014. godine branio je boje reprezentacije Kipra, a bio je i kapiten nacionalnog tima.

Trenerski posao počeo je u solunskom Arisu, tri godine je bio pomoćnik i u reprezentaciji Kipra, predvodio je Ermis i Al Vahdu, a u Pančevo dolazi posle sjajne epizode u Novom Pazaru. 

Prvi asistent novog šefa stručnog štaba biće Milan Belić, bivši igrač Vojvodine, OFK Beograda, Ninberga, Etnikosa, Anortozisa, AEK-a iz Larnake...

Mesto kondicionig trenera povereno je Miroslavu Srediću, a u stručnom štabu ostaju analitičar Ivan Ilijevski i trener golmana Stefan Radulović.