Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga: Zvezdi i bodovna prednost i lakši posao do 14. aprila nego Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 15:00
Uroš Spajić i Samed Baždar MN Press
Uroš Spajić i Samed Baždar

Partizan je osvojio bod u 172. večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić", stigao do boljeg međusobnog skora u odnosu na Crvenu zvezdu i održao bod prednosti, a onda u 180 minuta nadmetanja sa Napretkom u Humskoj (0:1) i Mladosti u Lučanima (1:1) sve bacio u Savu.

Šampion Srbije je sa dva trijumfa stigao na "plus četiri" pred poslednja četiri kola prvog dela Mozzart bet Superlige i uz daleko povoljniji raspored od rivala, pa je izvesno da će ponovo biti "broj jedan" u plej-ofu i 173. večiti derbi u doigravanju dočekati kao domaćini. Zvezda gostuje u Ivanjici i Surdulici, dočekuje IMT i Železničar, dok večiti rival u Humskoj igra protiv Spartaka i Novog Pazara, a ide na noge Voždovcu i Čukaričkom.

Poslednja četiri kola biće jako zanimljiva i u borbvi za plasman od četvrtog do šestog mesta, mada Radnički 1923 ima na papiru lakši raspored od Čukaričkog i Vojvodine, koji se uzgred sastaju u 28. kolu na "Karađorđu". 

 

 

Voždovac i Spartak će pokušati da osvoje što više bodova i možda sačekaju kiks Mladosti, Novog Pazara i Napretka i "ušunjaju" u plej-of, ali i ako u tome ne uspeju mogu da naprave bodovnu zalihu za mirniji plej-aut.

Radnik iz Surdulice je najugroženiji, a sem derbija začelja sa Železničarom, teško da može da se nada nekom broju osvijenih bodova u duelima sa Vojvodinom, Crvenom zvezdom i Napretkom. Pančevci su u boljem položaju po broju bodova, imaju u 27. i 28. kolu dva derbija začelja i priliku da sami odlučuju o položaju u plej-ofu. Međutim, za kraj ih čekaju dueli sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom. Radnički iz Niša pred sobom ima četiri zahtevna meča kao i Javor, IMT tri.

Na talonu su još 12 bodova do kraja prvog dela, biće mnogo borbe na terenu.

Raspored do kraja prvog dela Mozzart bet Superlige

27. kolo (30.03.): Čukarički - Novi Pazar, IMT - Železničar, Javor - Crvena zvezda, Partizan - Spartak, Radnički 1923 - Napredak, Radnički Niš - Mladost, Radnik - Vojvodina, TSC - Voždovac.

28. kolo (03.04.): Crvena zvezda - IMT, Voždovac - Partizan, Mladost - Radnički 1923, Napredak - Javor, Novi Pazar - TSC, Spartak - Radnički Niš, Vojvodina - Čukarički, Železničar - Radnik.

29. kolo (07.04.): IMT - Napredak, Javor - Mladost, Partizan - Novi Pazar, Radnički 1923 - Spartak, Radnički Niš - Voždovac, Radnik - Crvena zvezda, TSC - Čukarički, Železničar - Vojvodina.

30. kolo (14.04.): Crvena zvezda - Železničar, Čukarički - Partizan, Voždovac - Radnički 1923, Mladost - IMT, Napredak - Radnik, Novi Pazar - Radnički Niš, Spartak - Javor, Vojvodina - TSC.