Superliga Srbije

Adžić nastavio golgetersku seriju, Voždovac stigao do vrednog boda u malom gradskom derbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 18:03
Luka Adžić, fudbaler Čukaričkog MN Press
Luka Adžić, fudbaler Čukaričkog

U malom gradskom derbiju Voždovac i Čukarički su odigrali nerešeno 1:1. Golgetersku seriju nastavio je Luka Adžić, koji je na isteku prvog poluvremena doveo goste u prednost, međutim do drugog remija u nizu domaći su stigli zahvaljujući pogotku Miletića u 69. minutu. Čukarički je tako vezao i treći meč bez pobede, dok je Voždovac nagovestio da polako izlazi iz krize sa početka prolećnog dela sezone.  

Brđani su pred duel sa Voždovcem ostao bez šefa struke Gordana Petrića, tako da je ekipu protiv "zmajeva" predvodio pomoćni trener Goran Stanić. U odnosu na prethdoni meč sa Spartakom bilo je manjih korekcija u timu, pa je tako Miladin Stevanović igrao na mestu štopera umesto Ognjena Vranješa, dok je na poziciji desnog beka bio Nikola Stanković. Oporavljeni kapiten Marko Docić, ostao je klupi, dok su na terenu bili Kovač i Sisoko. Što se tiče Voždovca nije imao trener Nikola Mitić većih kadrovskih problema pred ovaj duel. 

U prvom delu igre Čukarički je imao inicijativu, ređale su se šanse pred golom Voždovca, međutim gola nije bilo. Adžić je bio u prilici u 31. minutu, ali je iskosa sa leve strane šutirao pravo u golmana Voždovca, da bi četiri minuta kasnije Pavkov u padu pogodio stativu. 

I kada su svi pomislili da će se prvo poluvreme završiti bez golova, Čukarički je došao do vođstva. Igor Miladinović je odlično proigrao za Luku Adžića, napravio je korak-dva krilni napadač ekipe sa Banovog brda, usledio je snažan i precizan šut sa šesnaest metara i lopta je završila u donjem desnom uglu gola Katića - 0:1.  

Prvu priliku u drugom delu igre imao je Čukarički, Ivanović je prošao po desnoj strani, uputio je precizan pas po zemlji, ali je Miladinović samo zakačio loptu sa nekoliko metara, tako da je i ova prilika ekipe sa Banovog brda propala. 

Nije imao šta da izgubi Mitić, pa je u igru uveo dvojicu svežih igrača. Zaigrali su bolje "zmajevi" a to im se isplatilo u 69. minutu. Posle prodora po levoj strani i centaršuta Neškovića, lopta je prošla kroz šesnaesterac Čukaričkog. Sam na drugoj strani ostao je Miletić, kome je preostalo da samo smesti loptu u mrežu - 1:1.

Morao je da reaguje Stanić, pa su tako u 75. minutu ušli kapiten Marko Docić i krilni napadač Bojica Nikčević.
Upravo je Docić izveo korner u 80. minutu, šutirao je glavom Jovanović, lopta je išla pod prečku, ali je Katić dobro intervenisao. 

U finišu utakmice bacio je sve karte na napad Goran Stanić u igru je uveo i mladog Cvetkovića, ali se rezultat nije menjao.

Čukarički je ostao sa igračem manje u četvrtom minutu nadoknade kada je isključen Nemanja Milojević, koji je u istom minutu i zamenio Ivanovića. 

Voždovac u narednom kolu igra protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, dok Čukarički dočekuje Novi Pazar.

MozzartBet Superliga, 26. kolo.

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)
/Lutovac 73/
Voždovac - Čukarički (0:1)
/Miletić 68 - Adžić 45/
Spartak - TSC 18:00 (A3P)
Vojvodina - Novi Pazar 20:00 (AS3)

Nedelja

Mladost - Partizan 13:30 (A1P)
Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 16:00 (A1P)
Železničar - Javor 18:00 (AS5)
Napredak - Radnički Niš 20:00 (AS5)

 

 

Standings provided by Sofascore