Superliga Srbije

Lutovac doneo tri važna boda IMT-u, protiv Radnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 16:07
Radost fudbalera IMT-a MN Press
Radost fudbalera IMT-a

Fudbaleri IMT-a, sa teškog gostovanja Radniku u Surdulici vraćaju se sa sva tri boda, a gol odluke postigao je Aleksandar Lutovac u 73. minutu. Ovo je ujedno i važan trijumf za izabranike Nebojše Jandrića u borbi za opstanak.

Radnik je sa druge strane posle ovog poraza ostao "prikovan" za dno tabele i u značajnoj meri otežao situaciju za očuvanje superligaškog statusa. 

U prvom poluvremenu domaći Radnik imao je inicijativu, međutim uspevala je odbrana IMT-a, da izađe kao pobednik u svakoj situaciji. Pretili su Duronjić, Glišić, Jovanović, ipak, to nije bilo dovoljno da se zatrese mreža prvo Vukliša, a potom i Gordića, koji je u 18. minutu zamenio kolegu na golu.

U nastavku utakmice, pokušali su treneri Đorđević i Jandrić, da promenama "ubrzaju" igru. Tako su kod domaćih na teren u 57. minutu ušli Hajdarević, Tomašević i Zajmović, umesto Rustemovića, Jovanovića i Čumića, dok je šef struke Beograđana na teren poslao Krstića i Lutovca, umesto Zulfića i Radočaja. 

Upravo su te izmene u 60. minutu urodile plodom za IMT. Rezervista Aleksandar Lutovac iskoristio je kiks odbrane domaćeg tima, a odlučnu dijagonalu sa svoje polovine poslao je Glišić. Loptu je prihvatio napadač IMT-a, a zatim je prošao između nekolicine igrača Radnika i vrhom kopčke šutirao. Istrčao je već bio golman Ranđelović, tako da je mreža ostala prazana, a lopta koju je poslao Lutovac završila je u mreži - 0:1. 

U 87. minutu imao je Radnik odličnu šansu, Kadijević je šutirao sa distance, lopta je išla pod prečku, ali je Gordić uspeo da odbrani njegov šut. Pre toga u kontaktu su bili Duronjić i Lutovac, ali se iz VAR sobe nisu oglasili. 

Još bolju priliku imao je Radnik preko Zajmovića u 90. minutu, kada je u padu šutirao sa nekoliko metara, ali je Gordić uz pomoć stative uspeo da sačuva mrežu.  

U narednom kolu IMT dočekuje Železničar, dok će Radnik ugostiti Vojvodinu.

MozzartBet Superliga, 26. kolo.

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)
/Lutovac 73/
Voždovac - Čukarički 16:00 (AS4)
Spartak - TSC 18:00 (A3P)
Vojvodina - Novi Pazar 20:00 (AS3)

Nedelja

Mladost - Partizan 13:30 (A1P)
Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 16:00 (A1P)
Železničar - Javor 18:00 (AS5)
Napredak - Radnički Niš 20:00 (AS5)

 

Standings provided by Sofascore