Superliga Srbije

Feđa Dudić trener Radničkog iz Kragujevca pred meč sa Zvezdom: Pokušaćemo da budemo ofanzivni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 14:19
Feđa Dudić, trener Radničkog 1923 MN Press
Feđa Dudić, trener Radničkog 1923

Kragujevčani u seriji od šest prolećnih pobeda stižu sutra na duel sa aktuelnim prvakom Srbije, Crvenom zvezdom.

Dolaskom Feđe Dudića, Radnički 1923, igra možda i najbolju sezonu u novijoj istoriji kluba. 
Svesni su u ekipi iz Kragujevca, da je u Ljutice Bogdana, Crvena zvezda favorit, ali to ne znači da će na najveći srpski stadion sa belom zastavom. 

"Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu Rajko Mitić, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti", istakao je Feđa Dudić, trener Radničkog 1923.

Osvrnuo se zatim šef struke i na promene koje je u ekipu ove zime doneo Vladan Milojević.

"Zvezda je kod Bahara igrala u formaciji 3-5-2, dok kod Milojevića igra 4-1-4-1, pri čemu se Kanga često povlači kako bi učestvovao u građenju igre, dok Hvang neretko igra drugog napadača. Takođe, Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gde se sada brani sa većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku".

Skoro sve ekipe koje dolaze na najveći srpski stadion, imaju na umu samo da odbrane sopstveni gol, to međutim neće biti slučaj i sa Kragujevčanima. Bar tako najavljuje Dudić.

"Pokušaćemo da budemo ofanzivni u onoj meri koliko nam to protivnik dozvoli. Znamo da Zvezda takođe teži posedu i da nastoji da gradi igru iz zadnje linije, mada su po meni oni najopasniji po oduzetoj lopti, jer imaju zaista prebrze ofanzivne igrače. Bukari, Olajinka, Endiaje, Hvang, sve su to igrači koji dobro napadaju prostor iza zadnje linije. To je samo jedan u nizu detalja na koji moramo obratiti pažnju".

Svestan je i Dudić da su njegov tim već unapred mnogi otpisali.

"Kada pogledamo neke stvari, mi smo već u samom startu pobednici jer nas Zvezda i njeni navijači nikada nas nisu tako ozbiljno doživljavali. To je velika dobit za nas, ali i obaveza da pokušamo da se predstavimo u što boljem svetlu", zaključio je Dudić.

Utakmica između Crvene zvezde i Radničkog 1923, igra se u nedelju 17. marta sa početkom u 16:00 časova (TV Arena 1 Premium).